Θεσσαλονίκη: Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι οι συλληφθέντες για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας
Ανανεώθηκε:
Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι για τον δήμο Θεσσαλονίκης είναι οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας.
Κατηγορούνται ότι παρέδωσαν από ένα ψηφοδέλτιο σε εκλογείς που προσέρχονταν να ψηφίσουν, χθες το πρωί, έξω από εκλογικό κέντρο της Τριανδρίας.
Πρόκειται για 59χρονο, εν ενεργεία δημοτικό σύμβουλο, κι έναν 62χρονο, οι οποίοι κατήλθαν στις δημοτικές εκλογές με τον ίδιο συνδυασμό. Αμφότεροι έγιναν αντιληπτοί από εκλογικούς αντιπροσώπους άλλου συνδυασμού και ακολούθησε καταγγελία στην Αστυνομία.
Η καταγγελία για τον δεύτερο ανέφερε, μάλιστα, ότι προτού παραδώσει το ψηφοδέλτιο έβαλε έναν σταυρό.
Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.
Όπως έγινε γνωστό, αρνούνται την κατηγορία και προανακριτικά φέρεται να ισχυρίστηκαν ότι παρέδωσαν το ψηφοδέλτιο (ένα ο καθένας) σε γνωστά τους άτομα, όταν εκείνοι τους πλησίασαν και τους το ζήτησαν. Ο εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος -κατά πληροφορίες- απολογήθηκε ότι επρόκειτο για ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων στη Θεσσαλονίκη
Ουκρανία: Στο Κίεβο η Φον ντερ Λάιεν με αφορμή την 4η επέτειο από την έναρξη του πολέμου
14:53
Η Marvel απέχει από το Super Bowl: Χωρίς διαφημίσεις για τα νέα Spider-Man και Avengers
14:50
Έκκληση ΠΟΥ για ένα δισ. δολάρια - Στόχος η αντιμετώπιση των υγειονομικών κρίσεων του 2026
14:45
Κλειστή λόγω κατολίσθησης η Ιονία Οδός: Προειδοποιεί για περαιτέρω επιβάρυνση, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ
14:42