ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η Ελλάδα είναι συγκλονισμένη από την επίθεση που δέχεται το Ισραήλ

Δένδιας: Η Ελλάδα είναι συγκλονισμένη από την επίθεση που δέχεται το Ισραήλ
Eurokinissi

«Ο ρόλος του «Περσέα» ως πλοίο γενικής υποστήριξης είναι απολύτως καθοριστικός για την επιχειρησιακή σχεδίαση και την επιχειρησιακή δυνατότητα του Στόλου». Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας σήμερα, Δευτέρα 9 Οκτώβριου, στην τελετή υπογραφής της παράδοσης του πλοίου γενικής υποστήριξης «Περσέας» στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ναυστάθμου Σαλαμίνας, ενώ παράλληλα στάθηκε και στις συγκρούσεις ανάμεσα στο  Ισραήλ και την Χαμάς. 

Αναφερόμενος, δε, στην επίθεση που δέχθηκε ο Ισραήλ, ξεκαθάρισε ότι «η τρομοκρατία είναι πάντοτε αρχή δεινών και όποιος θεωρεί ότι με την τρομοκρατία και την άσκησή της θα λύσει προβλήματα και θα δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον, σφάλλει βαρύτατα».

Το πλοίο αποτελεί δωρεά του υποναυάρχου ε.τ. Πάνο Λασκαρίδη. Ο υπουργός παρέστη στην τελετή συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ.

Eurokinissi

Στην τελετή παρέστησαν, επίσης, ο βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας και επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης, ο αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο διοικητής Διοίκησης Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού αντιναύαρχος (Μ) Χαρίλαος Παπαδημητρίου ΠΝ, ο υπαρχηγός Στόλου υποναύαρχος Λουκάς Τσαρμακλής ΠΝ, ο διευθυντής Γενικού Επιτελείου Ναυτικού/Διεύθυνση Εξοπλισμών υποναύαρχος (Μ) Χρήστος Σκεπαρνάκος ΠΝ, ο διοικητής του ναυστάθμου Σαλαμίνας αρχιπλοίαρχος (Μ) Πάνος Κασαπάκης ΠΝ, άλλα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, όπως και ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί ε.α.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και μεγάλη χαρά σήμερα που παρίσταμαι στην τελετή υπογραφής της παράδοσης του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης 'Περσέας' στη δύναμη του Πολεμικού μας Ναυτικού» ανέφερε ο κ. Δένδιας.

Ο υποναύαρχος επί τιμή Πάνος Λασκαρίδης έχει δωρίσει τα πλοία «Κύκνος», «'Ατλας 1», «Ηρακλής» και «Αίας», τα οποία επιχειρούν στις θάλασσες, επισήμανε ενώ υπογράμμισε: «Η στενή σχέση του υποναυάρχου Πάνου Λασκαρίδη με το Πολεμικό μας Ναυτικό αναδεικνύει καταρχάς, την έμπρακτη αγάπη του για την πατρίδα και το Πολεμικό Ναυτικό, αλλά θα μου επιτρέψει να πω και γενικότερα τους άρρηκτους ψυχικούς δεσμούς της ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας με το Πολεμικό Ναυτικό της πατρίδας μας».

Eurokinissi

«Η σημερινή τελετή», πρόσθεσε, «έχει μια επιπλέον ιδιαίτερη σημασία για το Πολεμικό μας Ναυτικό. Έρχεται σε συνέχεια της καθέλκυσης στο Λοριάν της Γαλλίας της νέας φρεγάτας μας, του "Κίμωνα", της πιο σύγχρονης φρεγάτας στον κόσμο σήμερα. Και αυτά τα δύο είναι συμπληρωματικά».

«Η Ελλάδα», συμπλήρωσε, «διαθέτει τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο του πλανήτη και η σημαία μας πάνω στα πλοία μας πλέει σε όλες τις θάλασσες. ‘Ομως, δε νοείται ισχυρό Εμπορικό Ναυτικό χωρίς τη στήριξη ενός Πολεμικού Ναυτικού, με δυνατότητες να επιχειρεί πέραν του ορίζοντα. Και το Πολεμικό Ναυτικό δεν μπορεί να επιχειρεί πέραν του ορίζοντα χωρίς πλοία υποστήριξης, ικανά να σταθούν δίπλα, σε αυτήν την προσπάθεια. Αυτός είναι ο μεγάλος ρόλος και η προσφορά του "Περσέα"».

«Η πατρίδα μας», συνέχισε, «στάθηκε πάντα χάρη στη μεγάλη παράδοση των δωρεών και των δωρητών και ο Πάνος Λασκαρίδης έχει τη θέση του, τη σημαντική θέση του, σε αυτήν τη λαμπρή παράδοση».

«Η Ελλάδα στηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα»

Μετά την τελετή, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχθηκε το Ισραήλ, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα είναι συγκλονισμένη. Είναι συγκλονισμένη από την επίθεση την οποία δέχθηκε το φίλο κράτος του Ισραήλ και ιδίως ο άμαχος πληθυσμός του».

«Η Ελλάδα δήλωσε ξεκάθαρα, δια στόματος του πρωθυπουργού, αλλά και όλων των πολιτειακών παραγόντων, ότι αντιλαμβάνεται πλήρως και στηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και ότι η προστασία των αμάχων είναι πάντοτε η πρώτη προτεραιότητα» πρόσθεσε.

«Η τρομοκρατία δεν οδηγεί πουθενά. Η τρομοκρατία είναι πάντοτε αρχή δεινών και όποιος θεωρεί ότι με την τρομοκρατία και την άσκησή της θα λύσει προβλήματα και θα δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον, σφάλλει βαρύτατα» κατέληξε ο κ. Δένδιας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ