ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγούλης: «Παρών» στην κατάργηση του μπόνους των εδρών

Παναγούλης: «Παρών» στην κατάργηση του μπόνους των εδρών
Στάθης Παναγούλης (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Παρών» στο άρθρο που αφορά την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών ξεκαθάρισε ότι θα δηλώσει στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης, σημειώνοντας πως «είμαι και υπέρ της ψήφου στα 17 αλλά δεν μπορούν να βάζουν στο ίδιο τσουβάλι ανόμοια πράγματα», ενώ έστρεψε τα βέλη του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας τον εκλογικό νόμο που κατέθεσε η κυβέρνηση, ο Στάθης Παναγούλης είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά πως «δεν είναι απλή αναλογική», υπενθυμίζοντας πως «τέσσερα χρόνια πριν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει πρόταση στη Βουλή για την απλή αναλογική, με τις υπογραφές μεταξύ άλλων των κ.κ. Τσίπρα και Κουρουμπλή, που μιλούσε για κατάργηση της αποκλειστικής ρήτρας του 3% που δεν συμβιβάζεται με το σύστημα της απλής αναλογικής»

Χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του θιασώτη της απλής αναλογικής, σημείωσε πως «δεν δέχομαι να ονομάζεται ο σημερινός νόμος που κατέθεσε η κυβέρνηση ως απλή αναλογική», ενώ έκανε λόγο για «κουτοπονηριές» όσον αφορά «αυτό το τερτίπι που κάνανε χθες ότι από τη στιγμή που ψηφίζεις να καταργηθεί το bonus των 50 εδρών, ισχύει αμέσως ο εκλογικός νόμος».

Ερωτηθείς αν θα επέστρεφε στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παναγούλης εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος σε αυτό το ενδεχόμενο, εξηγώντας πως «εξαπατήσαμε έναν ολόκληρο λαό και αισθάνομαι ενοχές που εξαπάτησα έναν ολόκληρο ναό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ