ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν παραδίδει την έδρα ο Μιχάλης Χουρδάκης - «Το είχαμε συμφωνήσει» λέει η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Δεν παραδίδει την έδρα ο Μιχάλης Χουρδάκης - «Το είχαμε συμφωνήσει» λέει η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ο Μιχάλης Χουρδάκης

Άρχισαν τα όργανα στο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου και κατά τα φαινόμενα ξεκινάει «πόλεμος» ανάμεσα στον «αποπεμφθέντα» από την ΚΟ της Πλεύσης Ελευθερίας, Μιχάλη Χουρδάκη και την πρόεδρο του κόμματος.

Ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, Μιχάλης Χουρδάκης, δεν παραδίδει την έδρα του στο κόμμα, όπως γνωστοποίησε με ανάρτηση του στη σελίδα στο Facebook παρά τα όσα περί του αντιθέτου, ανέφερε στην επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με την οποία ενημέρωνε τον Κώστα Τασούλα ότι ο βουλευτής τίθεται εκτός ΚΟ.

Κληθείσα να σχολιάσει την άρνηση του κ. Χουρδάκη να παραδώσει την έδρα, η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε πως δεν έχει τίποτα άλλο να προσθέσει πέραν των όσων αναφέρονται στην επιστολή.

Σύμφωνα με την επιστολή της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, προς τον Προέδρο της Βουλής, ο Μιχάλης Χουρδάκης τίθεται εκτός της ΚΟ του κόμματος έως ότου παραδώσει την έδρα του, “όπως έχει ζητηθεί και συμφωνηθεί”.

Όπως αναφέρει στην ίδια επιστολή, προς τον κ. Κ. Τασούλα, η κα Κωνσταντοπούλου “οι λόγοι αφορούν την εύρυθμη, ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της ΚΟ της Πλεύσης Ελευθερίας, στο πολύ βαρύ έργο που αυτή έχει επωμισθεί και συνεχίζει να επιτελεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο”.

Αμέσως μετά ωστόσο την επιστολή της κας Κωνσταντοπούλου, ο κ. Χουρδάκης προχώρησε σε ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του Facebook στην οποία αναφέρει: “Πληροφορήθηκα την επιθυμία της επικεφαλής της ΚΟ της Πλεύσης Ελευθερίας, να με θέσει εκτός. Στην μέχρι σήμερα μικρή κοινοβουλευτική θητεία μου, θεωρώ ότι έχω ανταποκριθεί στην επιλογή των περίπου 170.000 ψηφοφόρων της – δημοκρατικά λειτουργούσας – Πλεύσης Ελευθερίας, που θέλησαν την παρουσία της στη Βουλή. Τα Πρακτικά, το οπτικοακουστικό υλικό των Επιτροπών και της Ολομέλειας, καθώς και οι ερωτήσεις και οι αναφορές που ήδη έχω καταθέσει, είναι προσβάσιμα σε όλους. Θα συνεχίσω με την ίδια ένταση και υπευθυνότητα την άσκηση των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων, σε συμφωνία με την εντολή που έλαβε η Πλεύση Ελευθερίας από τους ψηφοφόρους της”.

Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής της Ιατρικής του ΑΠΘ, Μιχάλης Χουρδάκης είναι βουλευτής Α Θεσσαλονίκης και είναι υιός της επίσης βουλευτού της Πλεύσης Ελευθερίας, Αρετής Παπαϊωάννου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ