ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Η χώρα είναι σε απόλυτη ετοιμότητα σε περίπτωση νέων μεταναστευτικών ροών

Μαρινάκης: Η χώρα είναι σε απόλυτη ετοιμότητα σε περίπτωση νέων μεταναστευτικών ροών
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Σε απόλυτη ετοιμότητα βρίσκεται η χώρα στο ενδεχόμενο νέων μεταναστευτικών ροών, που θα προκύψουν από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωσή του.

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτώμενος εάν υπάρχει σχέδιο διαχείρισης ενός νέου κύματος μετανάστευσης από τη Λωρίδα της Γάζας και το Ισραήλ σημείωσε πως «η χώρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και είναι δεδομένο ότι θα προφυλάξουμε τα σύνορά μας από παράτυπες ροές, πάντα με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο διεθνές δίκαιο».

Παράλληλα, υπενθυμίζοντας δημοσιογράφος τις αυξημένες προσφυγικές ροές που είχαν έρθει στην Ελλάδα το 2015, που ανέρχονταν σε ένα με ενάμισι εκατομμύριο ανθρώπους, ο κ. Μαρινάκης διευκρίνισε πως «αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως δεν είναι με το δόγμα ελεύθερα θαλάσσια σύνορα».

Την ίδια ώρα, μιλώντας για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών την Κυριακή (15/10) έθεσε το δίλημμα «Να γκρεμίσουμε αυτά που έχουμε κάνει και να κάνουμε και 10 βήματα πίσω την πολιτική αυτών που ξέρουν μόνο να λιθοβολούν ή να προχωρήσουμε παρά κάτω;».

Ταυτόχρονα, σημείωσε πως η «μάχη» της αυτοδιοίκησης δεν είναι μόνο ζήτημα αυτοδιοικητικό αλλά και πολιτικό και γι' αυτό το λόγο ασκείται ευρύτερη κριτική σε ανθρώπους που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ