ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Προβάδισμα Αγοραστού στη Θεσσαλία δείχνει νέα δημοσκόπηση

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Προβάδισμα Αγοραστού στη Θεσσαλία δείχνει νέα δημοσκόπηση
www.onlarissa.gr

Το προβάδισμα επανεκλογής του νυν Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, αναδεικνύει η δημοσκόπηση της εταιρείας «Interview» για λογαριασμό του onlarissa.gr, λίγες ώρες πριν από τον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου ο Κώστας Αγοραστός συγκεντρώνει ποσοστό 43,1%, έναντι 39% του Δημήτρη Κουρέτα, ποσοστά που απέχουν από την εκλογική αναμέτρηση της προηγούμενης Κυριακής κατά +2% για τον κ. Αγοραστό και κατά +5% για τον κ. Κουρέτα. Ενώ οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο αρκετά υψηλό 17,9%.

Το ποσοστό της αποχής αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος που στην εκτίμηση ψήφου δίνει ποσοστά από 49% έως 54% στον κ. Αγοραστό και από 43% έως 48% στον κ. Κουρέτα. Στην ανάλυση της ψήφου ανά κομματική προέλευση, εντύπωση προκαλεί η υψηλή συσπείρωση των ψηφοφόρων της Ν.Δ. που επιλέγουν τον κ. Αγοραστό, η οποία ανέρχεται σε 80,7%.

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 705 ατόμων στην περιοχή της περιφέρειας Θεσσαλίας, στο διάστημα από τις 10 έως τις 13 Οκτωβρίου 2023, από την εταιρεία δημοσκοπήσεων «Interview», μέλος της ESOMAR και κατατέθηκε όπως ορίζει η νομοθεσία στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ