ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Δείτε ποιες είναι οι Περιφέρειες που «αλλάζουν χέρια»

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Δείτε ποιες είναι οι Περιφέρειες που «αλλάζουν χέρια»
ΝΙΚΟΣ ΡΑΖΗΣ/CNN GREECE

Η μάχη σε πολλές από τις περιφέρειες, όπου στήθηκε και πάλι η κάλπη για τον β γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, έχει σχεδόν κριθεί και σε κάποιες από αυτές, η Νέα Δημοκρατία έχασε την κυριαρχία της. Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλία ο Δημήτρης Κουρέτας ξεπέρασε το εμπόδιο του Κώστα Αγοραστού, όπως και στο Βόρειο  Αιγαίο ο Κώστας Μουτζούρης νίκησε τον Αλκιβιάδη Στεφανή.  

Αναλυτικά, στην περιφέρεια Θεσσαλίας ο Δημήτρης Κουρέτας που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 59% του Κώστα Αγοραστού που έχει ποσοστό 41% (ενσωμάτωση περίπου στο 85%).

Στην περιφέρεια Πελοποννήσου δίνεται μεγάλη μάχη ανάμεσα στον Δημήτρη Πτωχό (52%) και τον Πέτρο Τατούλη (48%) με την ενσωμάτωση στο 85%.

Στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων ο Γιάννης Τρεπεκλής συγκεντρώνει το 66% έναντι 34% της Ρόδης Τσαγκαροπούλου Κράτσας με την ενσωμάτωση λίγο πάνω από το 80%.

Στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Γιώργος Αμανατίδης προηγείται με 57% έναντι 43% του Γιώργου Κασαπίδη με την ενσωμάτωση στο 85%.

Τεράστια μάχη δίνεται στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τον Χριστόδουλο Τοψίδη να προηγείται με 51% έναντι 49% του Χρήστου Μέτιου και την ενσωμάτωση στο 75%.

Τέλος, στην περιφέρεια βόρειου Αιγαίου, ο Κωνσταντίνος Μουτζούρης προηγείται με μικρό προβάδισμα 54% έναντι 46% του Αλκιβιάδη Στεφανή με την ενσωμάτωση στο 85%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ