ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Το βήμα που έγινε ενισχύθηκε με την εκλογή δημάρχων της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Κουτσούμπας: Το βήμα που έγινε ενισχύθηκε με την εκλογή δημάρχων της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Τους τρεις δήμους των Αθηνών οι οποίοι πέρασαν στο ΚΚΕ, επισκέφθηκε το βράδυ της Κυριακής ο Δημήτρης Κουτσούμπας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το υψηλό ποσοστό αποχής περικλείει ένα σημαντικό ποσοστό διαμαρτυρίας. Σημειώνεται ότι οι δήμοι Πάτρας, Τυρνάβου, Καισαριανής, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου πέρασαν στο ΚΚΕ.

«Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες ψηφοφόρους που και στο δεύτερο γύρο τίμησαν με την ψήφο τους την Λαϊκή Συσπείρωση με το γαρύφαλλο», τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Το βήμα που έγινε την προηγούμενη Κυριακή, ενισχύθηκε αυτή την Κυριακή παραπέρα», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην εκλογή δημάρχων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Πάτρα με τον Κώστα Πελετίδη, στην Καισαριανή με τον Ηλία Σταμέλο, στο Χαϊδάρι με δήμαρχο τον Μιχάλη Σελέκο, στην Πετρούπολη με δήμαρχο τον Βαγγέλη Σίμο και στον Τύρναβο με τον Στέλιο Τσικριτσή.

Έτσι μαζί με την Ικαρία, που από τον πρώτο γύρο εξέλεξε δήμαρχο τον Φανούρη Καρούτσο, η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα είναι πλειοψηφία σίγουρα σε 5 συνολικά δήμους της χώρας, υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

«Η αποχή περικλείει σημαντικό ποσοστό διαμαρτυρίας»

Ο γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε πως αυτές οι δημοτικές αρχές θα αποτελούν στήριγμα του λαού στον καθημερινό του αγώνα για τα δικαιώματά του, θα είναι αντιπολίτευση στις κυβερνήσεις και στο «αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο συγκρότησης και λειτουργίας της τοπικής διοίκησης ως μακρύ χέρι του κράτους».

«Ιδιαίτερα, η συνεχιζόμενη για τρίτη φορά επικράτηση στον τρίτο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, στην Πάτρα, παρά τον βρώμικο πόλεμο που δέχτηκε η δημοτική αρχή, δείχνει την επιβράβευση ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων της Πάτρας στη δημοτική αρχή Πελετίδη, με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που αυτή έχει», όπως είπε.

Μάλιστα, έκανε λόγο για μια δημοτική αρχή «που παλεύει και έχει αποτελέσματα υπέρ του λαού της Πάτρας, επειδή ακριβώς ήταν μαχητική αντιπολίτευση στις κυβερνήσεις, στο κράτος και τους μηχανισμούς του, επειδή δεν συμβιβάστηκε με το σημερινό αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο. Είναι μια νίκη, που έχει γενικότερη πολιτική σημασία που δείχνει ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει η αναμέτρηση στην αντιλαϊκή πολιτική, όπως αυτή υλοποιείται και σε τοπικό επίπεδο, αλλά και γενικότερα», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας για την «σαρωτική» νίκη του Κώστα Πελετίδη.

Μιλώντας για την μεγάλη αποχή, σημείωσε πως «το υψηλό ποσοστό αποχής, τόσο στον πρώτο όσο και στον δεύτερο κυρίως γύρο, παρόλο που εμείς δεν υιοθετούμε μια τέτοια στάση, θεωρούμε ότι περικλείει, όμως, επίσης σημαντικό ποσοστό διαμαρτυρίας απέναντι σε τοπικές αρχές που υλοποίησαν την κυρίαρχη πολιτική, απόρριψης της λογικής του ‘μικρότερου κακού’, δηλαδή της επιλογής μεταξύ δύο υποψηφίων που δεν διαφέρουν και πολύ σε κεντρικά ζητήματα, αλλά και απαξίωσης, πρέπει να πούμε, απέναντι στον ‘θεσμό’ της τοπικής διοίκησης με τον ταξικό αντιλαϊκό του χαρακτήρα».

«Είναι νίκη όλου του λαού της Καισαριανής, της αγωνίστριας Καισαριανής»

Με το σύνθημα «ένας αιώνας αγώνας και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» να δονεί την ατμόσφαιρα έγινε δεκτός ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, όταν έφτασε το βράδυ της Κυριακής στο περίπτερο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Καισαριανη, όπου τον υποδέχτηκε ο νέος δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας απευθυνόμενος στον κόσμο που έχει κατακλύσει την πλατεία, το δρόμο, το διάζωμα και όλο το χώρο ανέφερε:

«Τώρα δεν είναι ώρα για λόγους. Είναι ώρα αυτή τη στιγμή για χαρές και πανηγύρια, γιατί πετύχατε μια μεγάλη νίκη. Είναι νίκη όλου του λαού της Καισαριανής, της αγωνίστριας Καισαριανής. Η "Λαϊκή Συσπείρωση", το κόκκινο γαρύφαλλο, κέρδισε πολλές νίκες απόψε, συνέχεια της πρώτης επιτυχίας που είχαμε στον α' γύρο και στις περιφερειακές και σε δημοτικές εκλογές, όπως το "κόκκινο νησί της Ικαριάς", ήρθε απόψε η Καισαριανή με τον Ηλία Σταμέλο, ήρθε η Πάτρα ξανά με τον Κώστα Πελετίδη, η Πετρούπολη με τον Βαγγέλη Σίμο, το Χαϊδάρι με τον Μιχάλη Σελέκο. Κι αυτή την ώρα περιμένουμε ακόμα δύο εκλογικά τμήματα, ελπίζουμε να πανηγυρίσουμε τον Τύρναβο, γιατί είναι πολύ μικρή η διαφορά. Είμαστε πρώτοι, αλλά είναι πολύ κοντά ο άλλος ο συνδυασμός», ανέφερε.

«Άρα, λοιπόν, έχουμε δρόμο μπροστά μας, είναι μία πρώτη μεγάλη νίκη αυτή του λαού μας, του Κόμματος, της Λαϊκής Συσπείρωσης, των ανθρώπων που συμπορεύτηκαν μαζί μας όλα αυτά τα χρόνια. Τους ευχαριστούμε γι' αυτό. Έδωσαν μία μεγάλη μάχη στο πλευρό του ΚΚΕ. Η αγκαλιά του κόμματος είναι ανοιχτή, η αγκαλιά της "Λαϊκής Συσπείρωσης", πολύ περισσότερο τώρα πλέον, της δημοτικής αρχής, όπως ξέρετε θα είναι ανοιχτή για όλο τον λαό, τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα της Καισαριανής και θα πάμε ακόμη πιο μπροστά! Καλή δύναμη, καλή υγεία σε όλους και όλες!».

«Το Χαϊδάρι έχει μια μεγάλη γιορτή»

Στο Χαϊδάρι, ο νέος δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος που επανέρχεται στην διοίκηση του δήμου, υποδέχθηκε τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος με τη σειρά του απευθυνόμενος στον κόσμο που πανηγύριζε τη νίκη στο εκλογικό περίπτερο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ανέφερε:

«Σήμερα δικαιούμαστε να πανηγυρίζουμε, να γιορτάζουμε. Το Χαϊδάρι έχει μια μεγάλη γιορτή. Η "Λαϊκή Συσπείρωση", το κόκκινο γαρύφαλλο, ο Μιχάλης Σελέκος ξανά δήμαρχος Χαϊδαρίου. Σε μια δημοτική αρχή ανοιχτή για όλο το λαό του Χαϊδαρίου. Τους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες με μια νέα νικηφόρα πορεία μπροστά».

Παράλληλα, ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε ότι «μετά την Ικαρία, το κόκκινο νησί, τον κόκκινο βράχο που πήραμε στον πρώτο γύρο απόψε γιορτάζουμε εδώ στο Χαϊδάρι, στην Πάτρα, στην Καισαριανή, στην Πετρούπολη και στον Τύρναβο. Έξι δήμαρχοι του κόκκινου γαρύφαλλου της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Προχωράμε μπροστά, δυναμικά. Θα τα καταφέρουμε!».

«Η Πετρούπολη δικαιολογημένα πανηγυρίζει»

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, έγινε θερμά δεκτός απ' τους συγκεντρωμένους με χειροκροτήματα και συνθήματα, στο εκλογικό περίπτερο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στην Πετρούπολη.

Ο Δ. Κουτσούμπας είχε μια σύντομη συζήτηση με τον νέο δήμαρχο Βαγγέλη Σίμο και έπειτα απόλαυσε τη μουσική και τα τραγούδια απ' το συγκρότημα του Ν. Φάκαρου.

Απευθυνόμενος στον κόσμο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τόνισε πως «η Πετρούπολη δικαιολογημένα πανηγυρίζει απόψε. Έχει δήμαρχο τον Βαγγέλη Σίμο ξανά. Η "Λαϊκή Συσπείρωση", το κόκκινο γαρύφαλλο, και δεν είναι μόνο η Πετρούπολη. Μετά την Ικαρία, απόψε κερδήθηκε ξανά η Πάτρα για τρίτη φορά η Καισαριανή, το Χαϊδάρι, η Καισαριανή, ο Τύρναβος».

«Άρα, δυνατότεροι συνεχίζουμε τον αγώνα για τα δίκαια του λαού μας, για τα δικαιώματά του. Από αύριο η Πετρούπολη θα έχει ξανά αγωνιστική δημοτική αρχή. Θα είναι μπροστά στο μετερίζι των αγώνων μαζί με το λαό της. Ευχαριστούμε όλους όσοι συμπορεύτηκαν με το ΚΚΕ, με τη "Λαϊκή Συσπείρωση". Ο δήμαρχος, η "Λαϊκή Συσπείρωση", το ΚΚΕ θα έχουν μια ανοιχτή αγκαλιά για όλους τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, τους νέους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες, τους επιστήμονες, τους εργάτες και τις εργάτριες που έδωσαν αυτή τη μάχη» πρόσθεσε. «Η Πετρούπολη κοκκίνισε και θα 'ναι κόκκινη για πάρα πολλά χρόνια ακόμα» τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ