ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δραγασάκης: Εγχώριες δυνάμεις υποκινούν τρομολαγνικά σενάρια για τα εργασιακά

Δραγασάκης: Εγχώριες δυνάμεις υποκινούν τρομολαγνικά σενάρια για τα εργασιακά
Γιάννης Δραγασάκης (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Η έγκαιρη εφαρμογή των μέτρων που νομοθετούνται είναι πλέον το κρίσιμο ζήτημα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος σημειώνει ακόμη ότι η κυβέρνηση από τα αποσπασματικά μέτρα πρέπει να περάσει στην υλοποίηση ενός συνολικού και συνεκτικού σχεδίου

Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημειώνει ακόμη πως τα τρομολαγνικά σενάρια για θέματα πέραν του συμφωνημένου πλαισίου στα εργασιακά δεν επιβεβαιώνονται και μάλλον υποκινούνται από εγχώριες δυνάμεις.

Ο κ. Δραγασάκης χαρακτηρίζει παγίδα για τη χώρα την πρόταση του προέδρου της ΝΔ για μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2018, λέγοντας ότι υπόσχεται νέες περικοπές δαπανών χωρίς να τις προσδιορίζει.

Παράλληλα κάνει λόγο για ηχηρή σιωπή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τον «κρατικοδίαιτο και τραπεζοδίαιτο» καπιταλισμό, που φόρτωνε το Δημόσιο και τις τράπεζες με χρέη εξαιτίας αποτυχημένων επιχειρηματικών επιλογών ή επιχειρήσεων που λεηλατήθηκαν από τα μέσα και τα κέρδη που διοχετεύονταν εκτός της επιχείρησης ή και στο εξωτερικό.

Υπογραμμίζει ακόμη ότι το κυρίαρχο πολιτικό και οικονομικό σύστημα ονομάζει αυταρχισμό κάθε προσπάθεια να περιοριστεί η ασυδοσία τους και αφελληνισμό κάθε προσπάθεια αλλαγής ή κάθε εκτόπισή τους από άλλα συμφέροντα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ