ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Δέσμευση για συνέχιση του διαλόγου στη συνάντηση των Υφυπουργών Ελλάδας - Τουρκίας

ΥΠΕΞ: Δέσμευση για συνέχιση του διαλόγου στη συνάντηση των Υφυπουργών Ελλάδας - Τουρκίας
Φωτογραφία από τη σημερινή συνάντηση της Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου με τον Τούρκο ομόλογό της Μπουράκ Ακσαπάρ Πηγή: Υπουργείο Εξωτερικών

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Υφυπουργού Εξωτερικών Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου με τον Τούρκο ομόλογό της Μπουράκ Ακσαπάρ, με αντικείμενο την θετική ατζέντα συνεργασίας για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας αλλά και την κρίση στη Μέση Ανατολή.

Το κλίμα της συνάντησης ήταν καλό και έρχεται σε συνέχεια της χθεσινής συνάντησης του Μπουράκ Ακσαπάρ με τον Κωνσταντίνο Φραγκογιάννημε την οποία«εγκαινιάστηκε» νέος γύρος συνομιλιών υψηλόβαθμων αξιωματούχων Ελλάδας και Τουρκίας στο πλαίσιο της βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων και της Θετικής Ατζέντας Συνεργασίας.

Στις πολιτικές διαβουλεύσεις των υφυπουργών Εξωτερικών, πρέσβη Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και πρέσβη Μπουράκ Ακτσαπάρ συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, περιφερειακά και διεθνή θέματα.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να οικοδομήσουν πάνω στην ήδη υπάρχουσα θετική ατμόσφαιρα, προκειμένου να εντοπισθούν πεδία συμφωνίας και συνεργασίας σε διμερές και διεθνές επίπεδο.

Εξέτασαν τις διαδικασίες προετοιμασίας του επικείμενου Ανώτατου Συμβουλίου Ασφαλείας το Δεκέμβριο, καθώς και τους υπάρχοντες διαύλους επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και των διερευνητικών/συμβουλευτικών συνομιλιών.

Τέλος οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη δέσμευσή τους για τη συνέχιση του διαλόγου, με σκοπό την επίτευξη συναντίληψης.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ