Το πλάνο των αντιπλημμυρικών έργων στην Αττική παρουσίασε ο Χρήστος Σταϊκούρας
Αντιπλημμυρικά έργα 344 εκατ. ευρώ εκτελούνται σήμερα στην Αττική, ενώ υπό ανάθεση βρίσκονται ακόμη τέσσερα έργα 197 εκατ. ευρώ και άλλα δύο ύψους 497 εκ. ευρώ (μέσω ΣΔΙΤ) ενημέρωσε την Βουλή ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, παρουσιάζοντας επίσης το πλάνο των υπό εξέλιξη μελετών για 11 μεγάλα έργα ανάσχεσης των πλημμυρών στο Λεκανοπέδιο, ύψους 28,9 εκατ. ευρώ.
Στο πλαίσιο της συζήτησης στην Ολομέλειες νομοσχεδίου της αρμόδιότητάς του, απάντησε σχετικώς και με το θέμα της απένταξης αντιπλημμυρικών έργων από το Ταμείο Ανάκαμψης εξηγώντας πως δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν εντός των χρονοδιαγραμμάτων.
Ο κ. Σταϊκούρας, απάντησε επίσης σχετικώς με τις ζημιές στο σιδηροδρομικό δίκτυο – με αφορμή τις κατηγορίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι ο απερχόμενος περιφερειάρχης Θεσσαλίας «μπάζωσε» το σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη - ότι είναι τόσο μεγάλες οι καταστροφές ώστε η αποκατάσταση γίνεται σταδιακά με έργα που εκτιμάται ότι θα φθάσουν στο ποσό των 185 εκατ. ευρώ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
H... ξεχωριστή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου
Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Ανησυχούμε για την κλιμάκωση της σύγκρουσης στο Ισραήλ
SPONSORED
Τουρκία: Έξι νεκροί και οκτώ τραυματίες από την ένοπλη επίθεση - Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
21:15
Κλείνει την πόρτα ο Τραμπ στην Τεχεράνη: «Καμία παραχώρηση - Το Ιράν ξέρει τι θα συμβεί σύντομα»
20:58
ΥΠΕΞ Ιράκ: «Δεν καταγράφηκε καμία εκτόξευση drone από τα εδάφη μας προς Σ. Αραβία»
20:46
Στολίσκος για τη Γάζα: Το Ισραήλ αναχαίτισε 28 σκάφη - Συνεχίζουν τα υπόλοιπα 26
20:38