ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δώρα Αυγέρη: Τι απαντά για τα περί άρνησής της να δεχθεί δημοσιογραφικές ερωτήσεις

Δώρα Αυγέρη: Τι απαντά για τα περί άρνησής της να δεχθεί δημοσιογραφικές ερωτήσεις
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Την έντονη αντίδραση της Δώρας Αυγέρη προκάλεσε η δήλωση του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Παπαδάκη, πως η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είχε θέσει ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή της στην εκπομπή του ΑΝΤ1 να μην δεχθεί ερωτήσεις από κανέναν άλλο δημοσιογράφο πέραν από τον ίδιο.

«Είχαμε προηγουμένως την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Δώρα Αυγέρη. Δεν ήταν απολύτως δεοντολογικό να μην έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ερωτήσεις. Ανεξαρτήτως αν είχε γίνει συνεννόηση με τον αρχισυντάκτη ή όχι να μην παρέμβει κανείς άλλος. Αν γινόταν κάτι διαφορετικό η κυρία Αυγέρη μπορεί και να αποχωρούσε. Εγώ θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την Κάτια (Μακρή) και τον Ανδρέα (Παπαδόπουλο)», είπε ο Γιώργος Παπαδάκης.

«Σταβοπατήματα στην τήρηση της δεοντολογίας»

Για σοβαρά στραβοπατήματα στην τήρηση της δεοντολογίας εν τη απουσία της κατηγορεί τον Γιώργο Παπαδάκη, την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τον ΑΝΤ1 η Δώρα Αυγέρη.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία υποστηρίζει, σε ανάρτησή της στις προσωπικές της σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πως είναι σημαντικό το ότι τηρήθηκαν οι βασικές αρχές δεοντολογίας κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της το πρωί της Πέμπτης, για τις οποίες ουδεμία αντίρρηση υπήρχε από τους υπεύθυνους της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» κατά την αποδοχή παραχώρησής της.

Εξάλλου, κατά την κυρία Αυγέρη, αυτό δεν το αμφισβήτησε στον τηλεοπτικό αέρα κι ο ίδιος ο πολύπειρος δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης.

«Θα ήταν ένα βήμα μπροστά, αν δεν ακολουθούσαν σοβαρά στραβοπατήματα», σημειώνει η ίδια.

Πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν στο CNN Greece πως η κυρία Αυγέρη μολονότι δεν είχε ειδοποιηθεί για την παρουσία δύο επιπλέον δημοσιογράφων, ο ένας μάλιστα εκ των οποίων ήταν υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ στις πρόσφατες εκλογές, δεν είχε φέρει αντίρρηση στο να της θέσουν ερωτήσεις, με τον κ. Παπαδάκη να της λέει πως θα ήταν τελικώς οι δυο τους στο στούντιο μαζί με τον συνεργάτη του Γιώργο Γρηγοριάδη.

Αναλυτικά όλη η δήλωση της Δώρας Αυγέρη:

"Είναι σημαντικό το ότι τηρήθηκαν οι βασικές αρχές δεοντολογίας κατά τη διάρκεια της συνέντευξής μου, για τις οποίες ουδεμία αντίρρηση υπήρχε από τους υπεύθυνους της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» κατά την αποδοχή παραχώρησής της. Εξάλλου, αυτό δεν το αμφισβήτησε στον τηλεοπτικό αέρα και ο ίδιος ο πολύπειρος δημοσιογράφος, Γιώργος Παπαδάκης. Θα ήταν ένα βήμα μπροστά, αν δεν ακολουθούσαν τα σοβαρά στραβοπατήματα στην τήρηση της δεοντολογίας εν τη απουσία μου".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ