ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Ανοίγει η «ψαλίδα» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Τι λένε για Κασσελάκη

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Ανοίγει η «ψαλίδα» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Τι λένε για Κασσελάκη
Image Online / INTIME

Στις 18 μονάδες δείχνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis ότι βρίσκεται η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ με το ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος να φτάνει το 30% έναντι 12% της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Την ίδια ώρα, στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ κερδίζει πάνω από μιάμιση μονάδα και από το 36,4% του Σεπτεμβρίου ανεβαίνει στο 38%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από το 16,8% πέφτει στο 15,2%. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο ΜEGA, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ σε απόσταση αναπνοής με 10,6%, το ΚΚΕ με 8,1% και η Ελληνική Λύση με 5,5%.

Κάτω από το όριο του 3% βρίσκονται τα υπόλοιπα κόμμα: Πλεύση Ελευθερίας με 2,9%, ΜέΡΑ25 με 2,8%, ΝΙΚΗ με 2,6% και Σπαρτιάτες με 2,1%. Οι αναποφάσιστοι συγκεντρώνουν ποσοστό 5,8%.

Metron Analysis

Όσον αφορά την εκτίμηση ψήφου, η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων παραμένει στις 22,8 ποσοστιαίες μονάδες όσο και στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 38% και ο ΣΥΡΙΖΑ 15,2%.

Ακολουθεί το ΠAΣΟΚ με 13,4%, το ΚΚΕ με 10,2%, η Ελληνική Λύση με 6,9%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,7%, το ΜέΡΑ25 με 3,5%, η ΝΙΚΗ με 3,2% και οι Σπαρτιάτες με 2,6%.

Metron Analysis

Η γνώμη για Κασσελάκη

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 72% των ερωτηθέντων έχουν αρνητική γνώμη για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι στιγμής ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Στέφανος Κασσελάκης.

Μetron Analysis

Ενισχυμένο το ΠΑΣΟΚ

Την ίδια στιγμή, ενισχυμένο θεωρεί το 69% το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές αλλά και το ΚΚΕ (62%). Αντίθετα, η πλειοψηφία θεωρεί ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αποδυναμώθηκαν από το αποτέλεσμα, με 58% και 81% αντίστοιχα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ανεξάρτητα από την πολιτική αυτοτοποθέτηση των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση, η πλειοψηφία «βλέπει» πολιτικά μηνύματα για τα κόμματα όσον αφορά το αποτέλεσμα των εκλογών, με το μεγαλύτερο ποσοστό να συναντάται σε εκείνους που προσδιορίζονται ως Αριστεροί (75%).

Metron Analysis

ΔΗΜΟΦΙΛΗ