ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ
Eurokinissi

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Νετανιάχου στην Κνεσέτ θα έχει σε λίγη ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος νωρίτερα συναντήθηκε με την ηγεσία της Παλαιστινιακής Αρχής στη Ραμάλα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε την ανάγκη μίας λύσης που θα βασίζεται στη λογική των δύο ανεξάρτητων κρατών ενώ επανέλαβε την επιθυμία της Ελλάδας να παίξει έναν ουσιαστικό ρόλο για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της Μέσης Ανατολής.

O κ. Μητσοτάκης σε δηλώσεις του έκανε λόγο για μια πολύ ουσιαστική συζήτηση με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστίνης με τους οποίους όπως είπε επικεντρώθηκε στις στις διάφορες πτυχές του παλαιστινιακού ζητήματος επαναλαμβάνοντας τη στήριξη της Ελλάδος σε μια λύση η οποία θα βασίζεται στη λογική των δύο ανεξάρτητων κρατών.

«Επανέλαβα, επίσης, και την επιθυμία της χώρας μας να μπορεί να παίξει έναν πιο ουσιαστικό και δημιουργικό ρόλο στο πλαίσιο οποιασδήποτε διεθνούς προσπάθειας να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, του οποίου η λύση πηγαίνει πίσω πολλές δεκαετίες και βρίσκεται στο κέντρο πολλών ζητημάτων, που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Νωρίτερα μάλιστα, επισκέφτηκε το Μουσείο του Ολοκαυτώματος Yad Vashem και έγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών: «Βαθιά συγκινημένος από τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία της ανθρωπότητας δεσμευόμαστε να μην ξεχάσουμε ποτέ τη φρίκη αυτή της τραγικής περιόδου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ