ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Τηρούμε στάση αρχών και αξιών της εθνικής μας πολιτικής στο Μεσανατολικό

Γεραπετρίτης: Τηρούμε στάση αρχών και αξιών της εθνικής μας πολιτικής στο Μεσανατολικό
ΙΝΤΙΜΕ / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Δεν θεωρώ ότι τηρούμε ίσες αποστάσεις. Τηρούμε την στάση εκείνη που επιβάλλουν οι αρχές και αξίες της εθνικής μας πολιτικής οι οποίες είναι αρχές και αξίες ηθικές. Και θα στηριχθούμε πάνω σε αυτές έως το τέλος», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης αναφερόμενος στο Μεσανατολικό.

Κληθείς να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας, Αλέξανδρου Καζαμία, σχετικώς με την συμμετοχή του πρωθυπουργού στην πολυμερή Διάσκεψη του Καΐρου για τη Γάζα, ο κ. Γεραπετρίτης επανέλαβε ότι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης «είναι στάση αρχής» και υπαγορεύεται από τα εθνικά μας συμφέροντα.

Διαβεβαίωσε επιπλέον ότι ότι δεν υπάρχει καμία μετάπτωση από την αρχικώς εκπεφρασμένη θέση για καταδίκη της βίας, απαγόρευση διακράτησης των ομήρων και άλλων ανθρώπων, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν ως μέσο διαπραγμάτευσης, της δημιουργίας ανθρωπιστικών διαδρόμων, της προστασίας των αμάχων και μιας διεθνούς κινητοποίησης έτσι ώστε να υπάρξει λύση στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, την οποία και η Ελλάδα υποστηρίζει, για τη συγκρότηση δύο κρατών με πρωτεύουσα της Παλαιστίνης στην ανατολική Ιερουσαλήμ.

Προσέθεσε δε απευθυνόμενος προς τον ερωτώντα βουλευτή:

«Σας παραπέμπω στο συνεπή λόγο που έχουμε διαμορφώσει. Δεν υπάρχει μετάπτωση. Η ζωή δεν έχει εθνικότητα. Απώλεια ζωών έχουμε γενικώς. Ειδικά όταν χάνεται η ζωή ενός αμάχου δεν το ανέχεται ο πολιτισμός μας. Είναι το ίδιο εάν χάνουν τη ζωή τους άμαχοι Ισραηλινοί και άμαχοι Παλαιστίνιοι».

Υπογραμμίζοντας τέλος ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην αρχή της διπλωματίας και θα λειτουργεί στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, εμμένοντας στην προστασία των αμάχων, ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε την Βουλή ότι ο ίδιος βρίσκεται σε επικοινωνία με το Ισραήλ, το Παλαιστίνιο ομόλογό του και με αραβικές χώρες.

«Καθημερινά συνομιλώ για να έχω εικόνα να να προσφέρω τις καλές υπηρεσίες της πατρίδας μου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ