ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήθηκαν Νετανιάχου - Μητσοτάκης

Συναντήθηκαν Νετανιάχου - Μητσοτάκης
Eurokinissi/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

«Αμοιβαία ωφέλιμη και για τις δύο χώρες», χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης της συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου.

Σε ό,τι αφορά το πεδίο συνεργασίας των δύο χωρών ο κ. Μητσοτάκης, είπε ότι δεν περιορίζεται μόνο σε θέματα άμυνας και ασφάλειας, αλλά και σε ζητήματα ενεργειακής συνεργασίας. Για την οικονομική συνεργασία, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως υπάρχουν ακόμα σημαντικά περιθώρια βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο Κρατών δηλώνοντας πως Ελλάδα και Ισραήλ είναι πυλώνες σταθερότητας και Δημοκρατίας σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη και δύσκολη περιοχή.

«Η εμβάθυνση της στρατηγικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και η συνεργασία με την Κύπρο, στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η εμβάθυνση των στρατηγικών σχέσεων τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο του σχήματος Ελλάδα - Κύπρος – Ισραήλ. Σε ότι αφορά τη συμφωνία του Ισραήλ με την Τουρκία, τονίσθηκε ότι δεν θα έχει επίπτωση στη βούληση των δύο χωρών για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεών τους. Έγινε, επίσης, συζήτηση για συνεργασία στους τομείς αγροτεχνολογίας, τουρισμού, διαχείρισης υδάτων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις προοπτικές ενεργειακής συνεργασίας και υπογραμμίστηκε πως είναι ανάγκη να γίνουν πράξεις όσα συζητήθηκαν.

Μητσοτάκης και Νετανιάχου συζήτησαν εκτενώς τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το Μεσανατολικό και τις κοινές προκλήσεις ασφαλείας που αντιμετωπίζουν το Ισραήλ και η Ευρώπη. Τέλος, συζήτησαν για την κατάσταση στο Ιράν και τη σημασία που έχει η διατήρηση της σταθερότητας στην Αίγυπτο.

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Knesset, Γιούλι Εντελστάιν, με την επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Ισραήλ, Αγελέτ Ναχμίας –Βερμπίν, με την πρώην Υπουργό Εξωτερικών και Συμπρόεδρο του Κόμματος Zionist Union, Τζίπι Λίβνι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ