ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιτροπή Δεοντολογίας Βουλής: Ομόφωνη πρόταση για άρση ασυλίας των «Σπαρτιατών»

Επιτροπή Δεοντολογίας Βουλής: Ομόφωνη πρόταση για άρση ασυλίας των «Σπαρτιατών»
Η κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιατών ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισε ομόφωνα υπέρ της άρσης ασυλίας των 11 βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες».

Η υπόθεση συζητήθηκε στην επιτροπή μετά το εισαγγελικό αίτημα να καταθέσουν ως ύποπτοι για εξαπάτηση εκλογέων.

Το αίτημα απεστάλη στην Βουλή από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται από την Δικαιοσύνη μετά τις καταγγελίες που είχε κάνει ο ίδιος ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, κατά των βουλευτών της κοινοβουλευτικούς ομάδας ως χειραγωγούμενους του Ηλία Κασιδιάρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι 11 ελεγχόμενοι βουλευτές ήταν παρόντες στην συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής

Το θέμα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, σε επόμενη συνεδρίασή της προκειμένου να αποφασίσει την άρση ή μη της ασυλίας των 11 βουλευτών.

Ο βουλευτής των Σπαρτιατών, Γιάννης Κοντης, δήλωσε για το θέμα: «Στην επιτροπή Δεοντολογίας είπα προσωπικά πως δεν θεωρώ ότι έχει κάνει αυτό το πλημμελήμα και πως δεν έχω θέμα ότι και να αποφασίσουν, είτε άρουν είτε όχι, δεν έχω θέμα αν θα αρθεί. Δεν έχω καμία σχέση με αυτή την κατηγορία. Φυσικά και δεν καθοδηγούμαι από κανέναν. Δεν ήμουν στους Έλληνες».

Την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας σχολίασε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Δουδωνής, αναφέροντας ότι είναι το «πρώτο βήμα για ποινική διερεύνηση, έχουμε και συνταγματική διερεύνηση που περιλαμβάνει και το θεμα της ηγεσίας και της κρατικης χρηματοδοτησης. Η Βουλή έκανε το καθήκον της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ