Στην Κίνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Ξεναγήθηκε στην Απαγορευμένη Πόλη
Ανανεώθηκε:
Στην Κίνα βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα συναντηθεί με τον κινέζο ΠρόεδροΣι Τζινπίνγκ, τον πρωθυπουργό Λι Τσιανγκ και τον πρόεδρο της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης Tζάο Λετζί.
Αμέσως μετά την άφιξη του στην κινεζική πρωτεύουσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στην Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο.
Η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό και αναμένεται να αποτελέσει ευκαιρία να συζητηθούν ζητήματα διμερούς συνεργασίας, καθώς και θέματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος.
Η Ελλάδα επιδιώκει να ενισχύσει τις διμερείς εμπορικές σχέσεις, τις τουριστικές σχέσεις και να αυξήσει τις ελληνικές εξαγωγές προς την Κίνα, ιδιαίτερα στους τομείς των αγροτικών και των τυποποιημένων προϊόντων.
Αναμένεται να συζητηθούν ακόμη οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία. Η Κίνα ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε ζητήματα περιφερειακής και διεθνούς ασφάλειας και στη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και σταθερότητας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στην Κίνα σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Στο τραπέζι των συζητήσεων οι διμερείς εμπορικές σχέσεις
Μητσοτάκης, Τασούλας, Κακλαμάνης και Ανδρουλάκης στη δοξολογία στη Μητρόπολη για τη νέα χρονιά (pics)
12:33
Στους 40 οι νεκροί από την έκρηξη στο Κραν Μοντανά: 100 τραυματίες, γεμάτες οι ΜΕΘ - «Πρώτα ξέσπασε φωτιά»
12:23
Ρόδος: Ανήλικoς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά την κατανάλωση αλκοόλ - Συνελήφθη η μητέρα του
12:15
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Το 2026 θα είμαι στο πλευρό κάθε ανθρώπου που αγωνίζεται»
12:05