ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Kρίσιμη συνάντηση Κατρούγκαλου-κοινωνικών εταίρων για τα εργασιακά

Kρίσιμη συνάντηση Κατρούγκαλου-κοινωνικών εταίρων για τα εργασιακά
EUROKINISSI

Με τους κοινωνικούς εταίρους συναντάται σήμερα στις 11 π.μ. ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, με στόχο να διαμορφωθεί ένα ενιαίο κοινωνικό μέτωπο στα εργασιακά ενόψει της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, που όπως φαίνεται ζητούν βαθιές και επώδυνες τομές.

Ο κ. Κατρούγκαλος από χθες πάντως έσπευσε να διαψεύσει δημοσιεύματα που θέλουν τους θεσμούς να ζητούν γη και ύδωρ τονίζοντας ότι έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας αποτελούν εσωτερικά υπομνήματα των δανειστών και όχι αιτήματα προς την Αθήνα.

Μάλιστα ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του: «Η Κυβέρνηση πέτυχε στη συμφωνία του Ιουλίου να περιορίσει το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης στα εργασιακά σε τρία μόνο ζητήματα: ένα που θέσαμε εμείς, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με άλλα λόγια την ανατροπή της εργασιακής απορρύθμισης των τελευταίων χρόνων, και δύο πάγια αιτήματα του ΔΝΤ που απηχούν την ιδεοληπτική του προσήλωση στον πιο ακραίο νεοφιλελευθερισμό: τις ομαδικές απολύσεις και το συνδικαλιστικό νόμο. Τίποτα άλλο δεν θα δεχθούμε να μπει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και ως προς όλα τα θέματα που θα συζητηθούν δεν θα δεχθούμε καμιά επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων, τίποτα ασύμβατο με το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ