Δούκας για Εξάρχεια: Κάθε δέντρο που κόβεται αφαιρεί ανάσες ζωής
Για τετελεσμένα στην Αθήνα κάνει λόγο ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, Χάρης Δούκας σχολιάζοντας τις εργασίες που διενεργούνται από το πρωί της Δευτέρας (6/11) στην πλατεία Εξαρχείων και τόνισε πως «κάθε δέντρο που κόβεται στην Αθήνα αφαιρεί ανάσες ζωής».
Την ίδια ώρα, ζητά από την ανάδοχη εταιρεία να «σταματήσει αμέσως τις εργασίες κοπής και να παρουσιάσει το ολοκληρωμένο σχέδιο για τις μεταφυτεύσεις των δέντρων και τη βιωσιμότητά τους» και καλεί το Δήμαρχο να πραγματοποιήσει διαβούλευση, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ολόκληρη η ανάρτηση
«Κανένα χαμένο δέντρο στην Αθήνα.
Άλλο ένα τετελεσμένο της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Από το πρωί κόβονται δέντρα στην πλατεία Εξαρχείων.
Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Κανένα χαμένο δέντρο και διαβούλευση ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή. Δεν είναι δυνατόν ένα περιβαλλοντικό και φιλολαϊκό έργο όπως το Μετρό να αποτελεί αντικείμενο οξυμένης αντιπαράθεσης.
Καλούμε την ανάδοχη εταιρεία να σταματήσει αμέσως τις εργασίες κοπής και να παρουσιάσει το ολοκληρωμένο σχέδιο για τις μεταφυτεύσεις των δέντρων και τη βιωσιμότητά τους. Κάθε δέντρο που κόβεται αφαιρεί ανάσες ζωής.
Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από κάθε κατασκευή όσο σημαντική και αν είναι αυτή».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ένταση στην πλατεία Εξαρχείων: Κάτοικοι διαμαρτύρονται για τις εργασίες για το μετρό
Εννέα νεκροί στο Ιράν από χτυπήματα στην περιοχή όπου βρισκόταν ο Αμερικανός πιλότος - Νέο σφυροκόπημα του Ισραήλ στο Λίβανο
09:33
Πάσχα στην Αθήνα: Επτά προτάσεις για συναρπαστικό Πάσχα στην πόλη χωρίς συμβιβασμούς
09:30
ΕΚΤ: Τέλη Απριλίου οι αποφάσεις για τα επιτόκια - Τι «βλέπουν» οι αναλυτές - Το βασικό, το δυσμενές και το ακραίο σενάριο για το πετρέλαιο
09:15
Καμπανάκι ΔΟΕ: Οι χώρες δεν πρέπει να συσσωρεύουν καύσιμα κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράν
09:13