ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαφές Κασσελάκη στις Βρυξέλλες - Με ποιους θα συναντηθεί

Επαφές Κασσελάκη στις Βρυξέλλες - Με ποιους θα συναντηθεί
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSΙ

Σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους αξιωματούχους θα έχει σήμερα Τετάρτη (8/11) στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος θα συναντηθεί διαδοχικά με τον Επίτροπο Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ισπανίας, Juan Fernando Lopez Aguilar, τον Πρόεδρο της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, Philippe Lamberts, τους συμπροέδρους της Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο Martin Schirdewan και Manon Aubry και ευρωβουλευτές της Ομάδας.

Στην ατζέντα των σημερινών επαφών θα βρεθούν η οικονομία, η ανάπτυξη, και το σκάνδαλο των υποκλοπών,όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις συναντήσεις Κασσελάκη με εκπροσώπους από τις τρεις προοδευτικές πολιτικές ομάδες του ευρωκοινοβουλίου σχολιάζουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει σαν στόχο να χτίσει γέφυρες προς τις προοδευτικές δυνάμεις ενόψει και των Ευροεκλογών ως αντίβαρο στις συντηρητικές δυνάμεις.

Ο κ. Κασσελάκης το βράδυ της Τρίτης 7 Νοεμβρίου, συναντήθηκε με τους ευρωβουλευτές του κόμματος.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, με την ευρωομάδα, «συζητήθηκαν οι ευρωπαϊκές πτυχές των πολιτικών προτάσεων του κόμματος και της κριτικής στην κυβέρνηση, η στενότερη συνεργασία με την κοινοβουλευτική ομάδα, καθώς και η καμπάνια του κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών», ενώ όπως τονίζεται «ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Αριστερά».

Παράλληλα, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση επισκόπησης των πρωτοβουλιών στις οποίες έχει προβεί η ευρωομάδα, ενώ οι ευρωβουλευτές θα συμμετέχουν με τις ομάδες τους στις ΕΠΕΚΕ.

Τέλος, σημειώνεται ότι δημιουργήθηκε ομάδα-σύνδεσμος μεταξύ των κεντρικών (τομείς του κόμματος στο ελληνικό κοινοβούλιο και τμήματα που λειτουργούν στο κόμμα) και ευρωομάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ