ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Παρίσι την Πέμπτη ο Μητσοτάκης: Συμμετέχει στη διεθνή διάσκεψη για τη Γάζα

Στο Παρίσι την Πέμπτη ο Μητσοτάκης: Συμμετέχει στη διεθνή διάσκεψη για τη Γάζα
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Στο Παρίσι μεταβαίνει την Πέμπτη (9/11) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να συμμετάσχει στη διεθνή ανθρωπιστική διάσκεψη για τη Γάζα.

Η διάσκεψη πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν με στόχους την απελευθέρωση οικονομικής βοήθειας και το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρομών για τους αμάχους στη Γάζα.

Στη Διεθνή Διάσκεψη για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, στο Παρίσι έχουν προσκληθεί:

Αίγυπτος, Ιορδανία, Παλαιστινιακή Αρχή, χώρες του Κόλπου, η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και τον Σαρλ Μισέλ, Ελλάδα, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Κύπρος με τον κύριο Χριστοδουλίδη, τα Ηνωμένα Έθνη, ο Αραβικός Σύνδεσμος, αλλά και ορισμένες μη κυβερνητικές οργανώσεις που μπορούν να βοηθήσουν.

O Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε ανακοινώσει ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν «θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο» με βάση την Κύπρο, προς τη Γάζα.

Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, η Κύπρος θα μπορούσε να αποτελέσει την αεροπορική βάση γι' αυτόν το θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο, τονίζοντας ότι είχε συζητήσεις με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, καθώς και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για το θέμα αυτό.

Στόχος όπως είχε πει είναι να σταλούν στη Γάζα φάρμακα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, το συντομότερο, μέσω θαλάσσης και αέρος. Όλα αυτά είπε θα πρέπει να καθοριστούν το επόμενο διάστημα και με τις ισραηλινές αρχές και με τα Ηνωμένα Έθνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ