ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις για τη δήλωση Γεωργιάδη για τα Τέμπη – Για διαστρέβλωση μιλά ο υπουργός

Αντιδράσεις για τη δήλωση Γεωργιάδη για τα Τέμπη – Για διαστρέβλωση μιλά ο υπουργός
Ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για την τραγωδία στα Τέμπη, με τον ίδιο τον υπουργό Εργασίας να κάνει λόγο για διαστρέβλωση των λεγομένων του.

«Σήμερα στην Ελλάδα πόσοι πιστεύετε από τους εκατό συμπολίτες μας, αν τους ρωτήσουμε, ενδιαφέρονται για εξεταστική ή για προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη;», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης στον Real FM αναφερόμενος στους λόγους που κατά τον ίδιο συντείνουν στην «πρωτοφανή κυριαρχία» του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πολιτικό σκηνικό.

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα στο 11:23

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο σήμερα για διαστρέβλωση των λεγομένων του σημειώνοντας πως η τοποθέτησή του αναφερόταν στη σύσταση προανακριτικής ή εξεταστικής για το θέμα και όχι το τραγικό δυστύχημα.

«Εγώ δεν είπα στον Νίκο Χατζηνικολάου ότι ''ουδείς ενδιαφέρεται για τα Τέμπη’’ όπως ψευδώς και δολίως γράφεται αλλά ''ουδείς ενδιαφέρεται για την Προανακριτική ή την Εξεταστική για τα Τέμπη’’ δηλαδή για την πολιτική διελκυστίνδα των κομμάτων της Αντιπολιτεύσεως για την τραγωδία», έγραψε ο υπουργός Εργασίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αναφέρει ακόμη, πως η δικαιοσύνη ερευνά ποιος φταίει και ποιος όχι για το τραγικό δυστύχημα και πως η κοινοβουλευτική διαδικασία πριν αποφανθεί η δικαιοσύνη, προφανώς γίνεται για άλλους λόγους «και δεν έχει κανένα απολύτως νόημα, πλην της αντιπολιτευτικής φασαρίας».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γεωργιάδης ξεπέρασε και τον χειρότερο εαυτό του

«Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεπέρασε και τον χειρότερο εαυτό του», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, καλώντας τον υπουργό Εργασίας να ζητήσει άμεσα συγγνώμη, πρωτίστως από τους συγγενείς των θυμάτων, ενώ «σε κάθε περίπτωση, τον παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών».

«Όλοι οι πολιτικοί αντίπαλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν αποφασίσει, αντί να ασχολούνται με αυτά που ενδιαφέρουν πράγματι τους Έλληνες, να ασχολούνται με πράγματα που δεν αφορούν κανέναν παρά μόνο το μικρόκοσμό τους. Δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα, πόσοι από τους 100 συμπολίτες μας, αν τους ρωτήσουμε, ενδιαφέρονται για εξεταστική ή για προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη;», υποστήριξε σε συνέντευξή του ο κ. Γεωργιάδης.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία κάνει λόγο για ένα πρωτοφανές κρεσέντο χυδαιότητας: «Η ανάγκη διερεύνησης των ευθυνών για μια τραγωδία που συγκλόνισε την Ελλάδα και βύθισε στο πένθος δεκάδες οικογένειες, είναι κατά τον κ. Γεωγιάδη, ζήτημα γκάλοπ και δημοσκοπικών τάσεων. Είναι, άραγε, και για τον πρωθυπουργό; Πλέον, στην κυβέρνηση δεν μπορούν να κρύψουν τον κυνισμό και την απανθρωπιά τους, όπως δεν μπορούν να κρύψουν και την αλήθεια».

ΠΑΣΟΚ: Μνημείο κυνισμού και αλαζονείας οι δηλώσεις Γεωργιάδη

«Μνημείο κυνισμού και αλαζονείας» χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τις δηλώσεις κ. Γεωργιάδη σημειώνοντας πως «για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οι νεκροί στα Τέμπη ’’δεν απασχολούν’’ την κοινή γνώμη».

Το ΠΑΣΟΚ καταλογίζει στην κυβέρνηση «την ίδια κυνική λογική» και σε άλλες υποθέσεις, όπως του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά και του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια από την επέλαση Κροατών χούλιγκαν.

«Προφανώς δεν αναμένουμε ο κ. Μητσοτάκης να αποδοκιμάσει και να στείλει σπίτι του τον Υπουργό του. Εκείνος κρατά τη μπαγκέτα της αλαζονείας και της αμετροέπειας. Το απέδειξε όταν από το βήμα της Βουλής κατηγόρησε έναν Πρόεδρο ανεξάρτητης αρχής για «προσωπική ατζέντα» επιχειρώντας ευθεία παρέμβαση», τονίζει το ΠΑΣΟΚ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ