ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Γαλλία: Η Ελλάδα θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στη Γάζα

Μητσοτάκης από Γαλλία: Η Ελλάδα θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στη Γάζα
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης AP Photo/Manu Fernandez

Την πρόθεση της Ελλάδας να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στη Γάζα επεσήμανε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Διεθνή Διάσκεψη που διενεργείται στο Παρίσι σήμερα (9/11). 

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν από τις 7 Οκτωβρίου οπότε ξεκίνησε ο πόλεμος, τόνισε ότι «η Ελλάδα και η Κύπρος είναι έτοιμες να συμβάλουν για την ανακούφιση του πόνου των ανθρώπων».

Υπενθύμισε πως, η χώρα έχει «αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια από αέρος, υπογράμμισε όμως, ότι «δεδομένης της εγγύτητας σκοπεύουμε να παίξουμε σημαίνοντα ρόλο στην προσπάθεια αυτή.

«Υποστηρίζουμε πλήρως την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα με αυξημένο φορτίο, που μόνο θαλασσίως μπορεί να παρασχεθεί» πρόσθεσε.

Συμπλήρωσε δε, πως «το πιο δύσκολο είναι να διασφαλιστεί η αποστολή και το δρομολόγιο που θα κάνει το πλοίο. Εάν αυτοί οι όροι μπορούν να εκπληρωθούν η Ελλάδα θα παράσχει τη μέγιστη δυνατή βοήθεια και για την αποτελεσματικότητα της προσπάθειας αυτής βεβαίως περιμένουμε την βοήθεια όλων όσων γνωρίζουν την περιοχή».

Καταλήγοντας, τόνισε την αναγκαιότητα, να ξεκινήσει η συζήτηση «για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στη σύρραξη αυτή η οποία θα είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί η ειρήνη στην περιοχή».

«Το παλαιστινιακό κράτος είναι προϋπόθεση για την μακροημέρευση της ειρήνης αυτής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ