ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ο Κασσελάκης διέγραψε από την ΚΟ Τσακαλώτο και Πέρκα - Επιστολή Φαμέλλου στον πρόεδρο

Βουλή: Ο Κασσελάκης διέγραψε από την ΚΟ Τσακαλώτο και Πέρκα - Επιστολή Φαμέλλου στον πρόεδρο

Στην αποπομπή από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Πέτης Πέρκα προχώρησε ο πρόεδρος της του κόμματος, Στέφανος Κασελάκης, κάτι που γνωστοποιήθηκε με επιστολή του προέδρου της Κ.Ο. Σωκράτη Φάμελλου στον Πρόεδρο της Βουλής.

"Με την παρούσα επιστολή, σας ενημερώνω ότι η βουλευτής κα Πέτη (Θεοπίστη) Πέρκα και ο βουλευτής κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος κατόπιν των δηλώσεων αποχώρησής τους του το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ τίθενται εκτός της ΚΟ", αναφέρει ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστας Τασούλας.

Κατόπιν αυτού, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αριθμεί πλέον 45 βουλευτές.

Οι δύο βουλευτές πάντως, μετά την αποχώρησή τους από το κόμμα, είχαν δηλώσει ότι δεν θα παραδώσουν τις έδρες τους, όπως τους ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και θα παραμείνουν ανεξάρτητοι.

Ο κ. Κασσελάκης, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ είχε επικαλεστεί τον Κώδικα Δεοντολογίας των υποψηφίων βουλευτών για να ζητήσει να παραδώσουν άμεσα τις έδρες τους στο κόμμα. Συγκεκριμένα, είχε αναφέρει, ότι η παράδοση των εδρών προβλέπεται στην περίπτωση α) της παραγράφου 2 του Κώδικα που αναφέρει ότι όλοι και όλες οι βουλευτές που εκλέγονται με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα.

Στο Σύνταγμα ωστόσο και στον Κανονισμό της Βουλής, προβλέπεται ότι η βουλευτική έδρα μπορεί να παραδοθεί μόνον από τον ίδιο τον βουλευτή με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ