ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Καμία υποχώρηση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα στις συζητήσεις με την Τουρκία

Μαρινάκης: Καμία υποχώρηση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα στις συζητήσεις με την Τουρκία
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

Χωρίς καμία διάθεση υποχώρησης από τα κυριαρχικά της δικαιώματα πορσέρχεται η Ελλάδα στις συζητήσεις με την Τουρκία για τα Μέτρα Οικοδόμηση Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Ο κ. Μαρινάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών επισήμανε επίσης ότι μετά από ενέργειες του υπουργείου Εξωτερικών η οικογένεια 7 ατόμων που διέμενε στο μοναστήρι του Αγ. Πορφυρίου διήλθε μέσω της Ράφα στην Αίγυπτο και εντός των προσεχών ημερών θα επιστρέψουν στην Ελλάδα. Ανέφερε επίσης ότι στη Βουλή ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση του ενιαίου πράσινου τιμολογίου, και πλέον οι καταναλωτές θα ξέρουν ποιος προμηθευτής είναι ο φθηνότερος.

Σημείωσε ότι παρουσία του υπουργού Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοίδη υπογράφτηκαν στη Θεσσαλονίκη οι συμβάσεις για τον εκσυχρονισμό 9 νοσοκομείων στη βόρεια Ελλάδα που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα των τμημάτων επειγόντων περιστατικών. Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ακόμη, ότι επιβλήθηκαν πρόστιμα 620 χιλιάδων σε επιχειρήσεις σχολικών ειδών για παραβίαση νόμου περί αθέμιτης κερδοφορίας. "Οι συνεχείς έλεγχοι είναι το πιο σημαντικό όπλο για την περιστολή των φαινομένων κερδοσκοπίας και κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου" είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τέλος ο κ. Μαρινάκης είπε ότι σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο Βερολίνο όπου πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας, και θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον αρχηγό της γερμανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του CDU Friedrich Merz, στο Ίδρυμα Konrad Adenauer. Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συζήτηση με τον κ. Merz, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Ιδρύματος.

Αύριο ο πρωθυπουργός έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, στην Καγκελαρία. Η συνάντηση πραγματοποιείται με την ελληνική οικονομία να έχει κατακτήσει την επενδυτική βαθμίδα είπε ο κ. Μαρινάκης, προσθέτοντας ότι η χώρα μας πέτυχε την μεγαλύτερη μείωση χρέους στον κόσμο, σε σχέση με το ΑΕΠ για το 2022, και κατέληξε λέγοντας ότι στην ατζέντα βρίσκονται ζητήματα που αφορούν την ενέργεια την κλιματική αλλαγή και την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή με επίκεντρο τις εξελίξεις στη Γάζα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ