ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος: Από την πρώτη στιγμή ο Κασσελάκης ήθελε άλλο κόμμα

Τσακαλώτος: Από την πρώτη στιγμή ο Κασσελάκης ήθελε άλλο κόμμα
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Πρόθεση στον Στέφανο Κασσελάκη να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα που δεν ταιριάζει στην Αριστερά, απέδωσε ο  Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του μόλις λίγες ώρες αφότου αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι ο κ. Κασσελάκης ήθελε άλλο κόμμα. Έχει ένα μοντέλο διακυβέρνησης του κόμματος που δεν ταιριάζει με την Αριστερά», είπε χαρακτηριστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέροντας ότι αυτό το είχε πει ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την προεκλογική κούρσα.

«Δεν μπορώ να είμαι σε κόμμα που ο πρόεδρος λέει στην Κεντρική Επιτροπή συμφωνήστε μαζί μου γιατί αλλιώς έχω το 15% και μπορώ να κάνω δημοψήφισμα, άρα πάω στον δικό μου στρατό. Για αυτό εμείς δεν μπορούμε να είμαστε σε ένα τέτοιο κόμμα που καταργεί τα ενδιάμεσα» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Attika TV.

«Από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι ο κ. Κασσελάκης ήθελε άλλο κόμμα. Έχει ένα μοντέλο διακυβέρνησης του κόμματος που δεν ταιριάζει με την Αριστερά», δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε πως αυτό το είχε πει ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την προεκλογική κούρσα.

«Δεν μπορώ να είμαι σε κόμμα που ο πρόεδρος λέει στην Κεντρική Επιτροπή συμφωνήστε μαζί μου γιατί αλλιώς έχω το 15% και μπορώ να κάνω δημοψήφισμα, άρα πάω στον δικό μου στρατό. Για αυτό εμείς δεν μπορούμε να είμαστε σε ένα τέτοιο κόμμα που καταργεί τα ενδιάμεσα» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Attica TV.

«Θέλουμε ένα μπλοκ δυνάμεων που θα διεκδικήσει την κυβέρνηση»

Αναφερόμενος στα μελλοντικά του σχέδια ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, δεν έκρυψε την πρόθεση του για δημιουργία ενός νέου σχηματισμού.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα μπλοκ δυνάμεων που θα διεκδικήσει την κυβέρνηση», είπε αναφερόμενος στα επόμενα βήματα όσων αποχώρησαν ήδη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση για εμάς», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή της συνέντευξής του στο Attica TV και πρόσθεσε πως «ο κόσμος αγωνιά για το ποια θα είναι η επόμενη ημέρα».

«Δεν θα κάνουμε τα λάθη των προηγούμενων να πούμε ότι έφταιγε ο ένας ή ο άλλος. Θέλουμε να μιλήσουμε για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, όπως είναι η ακρίβεια», είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε πως όλα αυτά δεν γίνονται μόνο με έναν «αντιμητσοτακικό λόγο».

«Η Αριστερά που αντιπροσωπεύεται από τον κόσμο που μπορεί να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ των συνεργασιών», είπε απαντώντας σε ερώτηση περί συμπόρευσης με το ΠΑΣΟΚ.

«Θεωρώ ότι θα υπάρξουν εξελίξεις», είπε αναφερόμενος στο τι θα πράξουν τα στελέχη γύρω από την Έφη Αχτσιόγλου και πρόσθεσε ότι επιθυμεί καλές σχέσεις με όσους αποχωρήσουν. «Δεν χτίζεις το νέο πάνω στον εμφύλιο του παλιού», είπε.

Πυρά και στο ίδιο του το κόμμα

«Ένα από τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως μετά την εμπειρία της κυβέρνησης σταμάτησε να είναι φορέας παραγωγής πολιτικής.», είπε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε πως ένα από τα λάθη του ήταν πως δεν έκανε αρκετή κριτική στο κόμμα του. Πρόσθεσε δε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μείνει απλά στην κριτική κατά της κυβέρνησης που καλώς γινόταν αλλά δυστυχώς χωρίς την ταυτόχρονη παραγωγή πολιτικής.

Ο ίδιος είπε πως είναι σωστή η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο φορολογικό ωστόσο υπογράμμισε πως πρέπει η Κουμουνδούρου θα έπρεπε να δώσει και τη δική της πρόταση. «Εάν μένεις στην επίθεση στον Μητσοτάκη ως πρόσωπο τότε δεν παράγεις πολιτική».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ