ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσατάνη: «Διακονώ 35 χρόνια και ποτέ δεν περίμενα παρέμβαση από έναν υπουργό»

Τσατάνη: «Διακονώ 35 χρόνια και ποτέ δεν περίμενα παρέμβαση από έναν υπουργό»
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου ζήτησε η Γεωργία Τσατάνη στην σημερινή, τρίτη κατά σειρά, ακρόασή της από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που διερευνά την υπόθεση των καταγγελιών της σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για παρεμβάσεις στο έργο της.

Την ίδια ώρα έγινε γνωστό ότι η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου απάντησε αρνητικά στο αίτημα της επιτροπής να λάβει γνώση της αναφοράς σε βάρος της Γεωργίας Τσατάνη, γεγονός που προκάλεσε ποικίλα σχόλια. Για βαριά προσβολή του κράτους δικαίου έκαναν λόγο βουλευτές της ΝΔ (Μάκης Βορίδης, Χαράλαμπος Αθανασίου και Κώστας Τζαβάρας) και ο Ευ. Βενιζέλος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Επί της ουσίας της υπόθεσης η Εισαγγελέας Εφετών επανέλαβε ότι γίνεται εναντίον της ένας άγριος πόλεμος, ωστόσο είναι καθαρή, δεν φοβάται και γι' αυτό στέκεται όρθια. «Διακονώ 35 χρόνια και ποτέ δεν περίμενα παρέμβαση από έναν υπουργό», είπε, προσθέτοντας ότι ποτέ κανείς δεν ασχολήθηκε με το σύννομο των ενεργειών της. «Έχω μπροστά μου την εικόνα του υπουργού να μου τείνει το χέρι και να μου λέει “στείλε τη δικογραφία πίσω”», είπε.

Σε ερώτηση Μάκη Βορίδη αν η τηλεφωνική της συνομιλία με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο είναι καταγεγραμμένη σε υλικό φορέα, η Γεωργία Τσατάνη επιφυλάχθηκε να τα καταθέσει στα αρμόδια όργανα: «Δεν είμαι σε θέση να απαντήσω. Αυτά είναι θέματα έρευνας αξιόποινων πράξεων. Ο κ. υπουργός δεν έχει διαψεύσει ούτε επιβεβαιώσει το περιεχόμενο της. Να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία και επιφυλάσσομαι να τα καταθέσω στα αρμόδια όργανα», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ