ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Αυτόνομη πορεία - Μπορούμε να εντάξουμε προτάσεις άλλων κομμάτων

Κατρίνης: Αυτόνομη πορεία - Μπορούμε να εντάξουμε προτάσεις άλλων κομμάτων
EUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ανοιχτό αφήνει το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ την ύπαρξης μελλοντικής συνεργασίας και κοινής πορείας πολιτικών προσώπων και προτάσεων, δηλώνει ο βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης. 

«Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την αυτόνομη πορεία του. Μια πορεία όμως, η οποία μπορεί να υποδεχθεί και πολιτικές προτάσεις και πολιτικά πρόσωπα τα οποία είναι στον ευρύτερο χώρο σε μια πορεία σύγκλισης και συσπείρωσης», δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.

Ερωτηθείς για το εάν θα δέχονταν άτομα που βρίσκονταν στον ΣΥΡΙΖΑ άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα τονίζοντας πως «δεν είμαστε δογματικοί, δεν συζητάμε και αποκλείουμε. Λέμε ότι η δική μας ατζέντα, η οποία θεωρούμε ότι είναι η εναλλακτική πρόταση στη Νέα Δημοκρατία να έχει την ευρύτερη δυνατή στήριξη» και προσθέτοντας πως «αυτό που θέλουμε είναι να έρθει πίσω ο κόσμος που στήριζε διαχρονικά παραδοσιακά το ΠΑΣΟΚ και έφυγε από το ΠΑΣΟΚ και πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ερωτηθείς για τα όσα γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 24ωρα ο κ. Κατρίνης δήλωσε ότι ναι μεν έχουν την θεσμική σημασία τους, ωστόσο εκείνο που έχει την βαρύτητα είναι τα προβλήματα της κοινωνίας.

Μάλιστα μεταξύ άλλων ο κ. Κατρίνης τόνισε πως «η κοινωνία χρειάζεται αυτή τη στιγμή έναν ισχυρό πόλο απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Προϋποθέτει ο κόσμος να επιστρέψει στη δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, και βεβαίως σε αυτή την πορεία υπάρχουν και οι κατάλληλες συζητήσεις».

«Παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα στο ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία έχουν τη θεσμική τους σημασία βεβαίως, αλλά σημαντικότερα παραμένουν τα προβλήματα της καθημερινότητας της κοινωνίας» είπε ο Μιχάλης Κατρίνης, προσθέτοντας ότι στο ΠΑΣΟΚ έχουν επιλέξει σε αυτά τα προβλήματα να δώσουν έμφαση με μια σειρά πρωτοβουλιών για την υγεία, για την ακρίβεια, για την καθημερινότητα, για τα θεσμικά ζητήματα χαρακτηρίζοντας τες μάλιστα αφορμή ώστε να υπάρχουν ευρύτερες συγκλίσεις και συζητήσεις.

Κληθείς να σχολιάσει την συνάντηση Κασσελάκη – Ανδρουλάκη σημείωσε πως «δεν μπορούν δυο πολιτικοί αρχηγοί να μην βρίσκονται και να μη συζητούν. Αυτό όμως κακώς ερμηνεύεται ή παρερμηνεύεται» διευκρινίζοντας πως επειδή «έγινε μια θεσμική συνάντηση δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάτι περισσότερο ή κάτι περαιτέρω» και υπογραμμίζοντας πως «το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την αυτόνομη πορεία του. Μια πορεία όμως, η οποία μπορεί να υποδεχθεί και πολιτικές προτάσεις και πολιτικά πρόσωπα τα οποία είναι στον ευρύτερο χώρο σε μια πορεία σύγκλισης και συσπείρωσης».

Ωστόσο ο Μιχάλης Κατρίνης διευκρίνισε ότι μία τέτοια περίπτωση αποκλείει κατηγορηματικά «πρόσωπα τα οποία προκάλεσαν, τα οποία στοχοποίησαν το ΠΑΣΟΚ τα δύσκολα χρόνια» όπως χαρακτηριστικά σημείωσε και πρόσθεσε πως βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ να περνάει μια δύσκολη κατάσταση σημειώνοντας πως στο παρελθόν ανάλογες δύσκολες καταστάσεις πέρασε και το ΠΑΣΟΚ όπου «στοχοποιήθηκε για πολιτικές επιλογές».

Στην ίδια συζήτηση υπογράμμισε πως «η ουσία της πολιτικής είναι να μπορούν μέσα από τις συγκλίσεις από κάτω να μπορείς να απορροφά ρεύματα, κοινωνικά και δυνάμεις, αλλά και πρόσωπα τα οποία μπορούν σε μια πορεία να σε καταστήσουν νικηφόρο» βάζοντας τέλος στα σενάρια περί «σύγκλιση κορυφής των κομμάτων».

Ο Μιχάλης Κατρίνης μεταξύ άλλων τόνισε πως στο ΠΑΣΟΚ «εκτελούμε το χρέος που μας έταξε ο ελληνικός λαός στις εκλογές, να είμαστε η ρεαλιστική σοβαρή αντιπολίτευση και προσδοκούμε στις επόμενες εκλογές να είμαστε ο ορατός εναλλακτικός πόλος διακυβέρνησης. Εμείς δεν μένουμε στη διαμαρτυρία που θα έλεγε κάποιος ότι είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης. Εμείς όπου διαφωνούμε αντιπροτείνουμε και αυτό που προτείνουμε είναι τεκμηριωμένο και κοστολογημένο» υπογραμμίζοντας πως αυτό έκαναν πάντα και αυτό συνεχίζουν και τώρα, αναγνωρίζοντας παράλληλα πως «η συγκυρία τώρα φαντάζει πιο ευνοϊκή για το ΠΑΣΟΚ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ