ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δραγασάκης κατά Κασσελάκη: «Υπονομεύεις τον άθλο του ΣΥΡΙΖΑ» - «Ανοιγμα» του προέδρου σε Αχτσιόγλου

Δραγασάκης κατά Κασσελάκη: «Υπονομεύεις τον άθλο του ΣΥΡΙΖΑ» - «Ανοιγμα» του προέδρου σε Αχτσιόγλου
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Για υπονόμευση του «συλλογικού άθλου του ΣΥΡΙΖΑ κατά την περίοδο 2025-2019» κάνει λόγο σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Γιάννης Δραγασάκης, αναφερόμενος στο σχόλιο του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη πως «δεν έχει γίνει πιο μνημονιακή απόφαση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από αυτό το μαξιλάρι του κ. Τσακαλώτου»

Στην ανάρτησή του αυτή εξήγησε πως «ο Αλέξης Τσίπρας επανειλημμένα υπερήφανος για το μαξιλάρι, θεωρώντας το επίτευγμα» και ότι «αποτελούσε συλλογική κυβερνητική επιλογή».

«Ο Απολογισμός ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα από την ΚΕ του κόμματος.
Πρόεδρε, σου προτείνω να διαβάσεις τις συγκεκριμένες σελίδες (σ.σ. 72-74). Και γενικότερα εφόσον θέλεις ν' αναφέρεσαι στο κυβερνητικό έργο, είναι απαραίτητο να διαβάσεις τον Απολογισμό του κόμματος του οποίου ηγείσαι, ώστε να μην εκτίθεσαι & να μη δίνεις λαβή στη ΝΔ με τα συκοφαντικά επιχειρήματα του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου.

Σε κάθε περίπτωση να μην υπονομεύεις τον συλλογικό άθλο του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-19 υπό την καθοδήγηση & την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα. Συλλογικό άθλο που διέσωσε τη χώρα & είναι ιστορικό κεκτημένο & παρακαταθήκη της Αριστεράς για το μέλλον», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γιάννης Δραγασάκης.

Σημειώνεται ότι οι Δημήτρης Παπαδημούλης και Αλέξης Χαρίτσης αναδημοσιεύσαν την ανάρτηση του κ. Δραγασάκη.

Τσακαλώτος για μαξιλάρι 37 δισ.- Καλά θα πάει το «νέο»

Με ειρωνική διάθεση απάντησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στα όσα δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης για το «μαξιλάρι» των 37 δισ.ευρώ που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν ρωτούσαμε μερικούς ιστορικούς της Αριστεράς ποια στοιχεία συγκροτούν την όλη Αριστερά τα τελευταία 150 χρόνια, μπορεί να είχαμε κάποιες διαφορές στις απαντήσεις που θα παίρναμε. Σίγουρα όλοι θα μας έλεγαν για την αναδιανεμητική φορολογία, το κοινωνικό κράτος και τη στήριξη του εργατικού κινήματος», τόνισε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στα social media.

«Τώρα μαθαίνω ότι η πατριωτική Αριστερά, χωρίς αναλύσεις που μπερδεύουν το κόσμο, δεν χρειάζεται αναδιανεμητική φορολογία για την στήριξη του κοινωνικού κράτους. Καλά θα πάει το "νέο". ΥΓ: Ο ανταγωνισμός εικάζω δεν θα έμπαινε στις τοπ 100 προτεραιότητες της Αριστεράς» κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.

«Τιμή μου να μείνουν και να συνεργαστούμε»

Εν τω μεταξύ, έκκληση στους Έφη Αχτσιόγλου, Νάσο Ηλιόπουλο, Αλέξη Χαρίτση να παραμείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να συνεργαστούν μαζί του απευθύνει με ανάρτησή του στο facebook ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης:

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Πιστεύω ότι θα ήθελαν να είμαστε μαζί, και από μεριάς μου θα είναι μεγάλη μου τιμή να παραμείνουν και να συνεργαστούμε πραγματικά.

Δεν υπάρχει στενός κύκλος. Η πόρτα μου είναι ανοιχτή. Για άλλη μια φορά τείνω χείρα φιλίας, ελάτε.

Το έχει ανάγκη ο κόσμος. Είναι μια καινούρια μέρα.Το πιο ανεξάρτητο, λαϊκό κόμμα της Ελλάδας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουμε καμία εξάρτηση από κανέναν.

Στην καινούργια μου, μεγάλη ομάδα θέλω να έχω καλά παιδιά, καλούς ανθρώπους.

Θέλω ο κόσμος που βρίσκεται έξω από τις ελίτ να μπορέσει να ανθίσει.

Μια μεγάλη προγραμματική διαφωνία με τον κ. Τσακαλώτο ήταν η φορολογία. Εγώ δε θέλω φοροεπιδρομή στον Έλληνα. Θέλω να μειώσω τη σπατάλη και να δουλεύει ο ανταγωνισμός».

Αχτσιόγλου: Δεν πηγαίνει στο Εκτελεστικό Γραφείο

Η Έφη Αχτσιόγλου δεν θα πάρει μέρος στην αυριανή (Τετάρτη, στις 15.30) συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία το οποίο θα ασχοληθεί με τον πολιτικό κι οργανωτικό σχεδιασμό του κόμματος.

Σε επικοινωνία που είχε μαζί της το CNN Greece, η βουλευτής Δυτικής Αθήνας διευκρινίζει πως δεν θα πάει λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων που δεν μπορεί να αναβάλει, όχι για πολιτικούς λόγους, και πως έχει ενημερώσει σχετικά.

«Δεν υπάρχει πολιτική διάσταση στην απουσία μου», μας αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ