ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται η πρόταση του ΚΚΕ για Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται η πρόταση του ΚΚΕ για Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη
ΙΝΤΙΜΕ / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση της πρότασης του ΚΚΕ για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τον εισηγητή του ΚΚΕ, Νίκο Καραθανασόπουλο, όπως ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής να λαμβάνει τον λόγο πρώτος ο εκπρόσωπος του κόμματος που έχει υποβάλει την πρόταση, ανεξαρτήτως της σειράς με βάση την δύναμη των κομμάτων. Ακολουθούν οι εισηγητές των υπολοίπων κομμάτων, ενώ κατά την διάρκεια της συζήτησης θα παρέμβουν και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Την πρόταση του ΚΚΕ, θα ψηφίσουν όλα τα κόμματα πλην του ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει καταθέσει πρόταση για την σύσταση προανακριτικής Επιτροπής με την οποία ζητεί να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των πρώην υπουργών των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ΝΔ, Χρ. Σπίρτζη και Κων. Καραμανλή, που σχετίζονται με πράξεις και παραλείψεις τους αναφορικά με την εκτέλεση της Σύμβασης 717/2014 για την τηλεδιοίκηση.

Νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δ. Μάντζος ζήτησε την αναβολή της συζήτησης και την διεξαγωγή μιας συζήτησης συνολικά για τις προτάσεις που κατατέθηκαν για την υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας. Η πρόταση απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ