ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε και ο Αριστείδης Μπαλτάς

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε και ο Αριστείδης Μπαλτάς
Ο Αριστείδης Μπαλτάς ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Την αποχώρησή του από την Κεντρική Επιτροπή και συνολικά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε σήμερα ο Αριστείδης Μπαλτάς.

Ξεκαθαρίζει πως δεν αποχωρεί «από τις γραμμές της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς» και πως δεν προτίθεται να αποστείλλει καμία επιστολή «στους αρμόδιους του ψευδώνυμου πλέον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ας πράξουν οι ίδιοι τα κατ’ αυτούς δέοντα».

Εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε προσωπικό όργανο «της ακάματης φιλοδοξίας του» σε μια περίοδο που η συνταγματική τάξη έχει, όπως αναφέρει, διασαλευθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ.

«Σε αυτήν τη συνολικότερη απαξίωση βρίσκουν έδαφος να αναφυούν όλα τα τέρατα της λαϊκής απόγνωσης: αποδιοπομπαίοι τράγοι, αυτοδικία, συνωμοσιολαγνεία, φανατική θρησκοληψία, αναβίωση παραλογισμών που ανασύρονται από τα βάθη του μεσαίωνα, μίσος προς κάθε κριτική σκέψη, ακροδεξιά. Και τελικά μεσσιανισμός. Κατά διάφορους συνδυασμούς και όπως μπορούν κάποιες φορές να συμπυκνωθούν σε ένα πρόσωπο: Μπερλουσκόνι, Τραμπ, Ζελένσκι, Μπολσονάρου, Όρμπαν, Μιλέι. Και έπεται συνέχεια», τονίζει ο κ. Μπαλτάς.

Στο μακροσκελές άρθρο του στο στο efsyn.gr, ο κ. Μπαλτάς εκφράζει το σεβασμό και την εκτίμησή του σε όσους συμφωνούν με το σκεπτικό του αλλά «διακινδυνεύουν την παραμονή τους στο κόμμα» και τους διαβεβαιώνει πως παραμένει σύντροφός τους «έστω και από τα έξω».

Εκφράζει ακόμα την ανησυχία του για τις τύχες των εργαζομένων του κόμματος που όλα αυτά τα χρόνια έκαναν ότι μπορούσαν ως έμπρακτοι καθημερινοί θεματοφύλακες της υλικής και της άυλης περιουσίας του.

Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε νωρίτερα ο Νίκος Τόσκας, καθώς και 24 μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας και των Συντονιστικών Ομάδων του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ