Μητσοτάκης: Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης σε νοικοκυριά που το έχουν ανάγκη τον Δεκέμβριο
Την καταβολή επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης για νοικοκυριά που το έχουν ανάγκη εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την επιταγή ακρίβειας ως επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης.
«Η καλή πορεία της οικονομίας μας επιτρέπει να διαθέσουμε 350 εκατ. ευρώ σε σειρά παρεμβάσεων για τους αδύναμους συμπολίτες μας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι θα δοθεί ως επίδομα αλληλεγγύης τον Δεκέμβριο» είπε ο πρωθυπουργός.
Δικαιούχοι του επιδόματος, που θα δοθεί εκτάκτως τα Χριστούγεννα, θα είναι οι εξής κατηγορίες:
Οι οικογένειες που λαμβάνουν επίδομα τέκνων, έτσι ζευγάρι με δύο παιδιά θα πάρει τον Δεκέμβριο 350 ευρώ. Θα ενισχυθούν επίσης οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι ανασφάλιστοι υπερήλικες, ενώ θα δοθούν επίσης 200 ευρώ σε 225.000 δικαιούχους ΑμεΑ του ΟΠΕΚΑ.
Τις εξειδικεύσεις της αποκάλυψης θα κάνει, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, εντός της ημέρας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πόσα και ποια επιδόματα θα πληρωθούν μέχρι τα τέλη του 2023
Ανοίγει ο δρόμος για παροχή επιδόματος ακρίβειας τα Χριστούγεννα
OpenAI: Σε «κόκκινο συναγερμό» το ChatGPT λόγω Gemini 3 - «Να κινηθούμε ταχύτερα»
14:05
Τον Δεκέμβριο η απόφαση της Κομισιόν για τις πωλήσεις κινητήρων εσωτερικής καύσης μετά το 2035
14:02
Byron: Οκτώ περιοχές στο πέρασμα της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες – Πότε υποχωρεί (pics - vids)
14:00
Θεσσαλονικη: Ένταση μεταξύ ΜΑΤ και αγροτών στον κόμβο των «Πράσινων Φαναριών»
13:56