Γεραπετρίτης για συμφωνία εκεχειρίας: Να υπάρξει άμεση ροή ανθρωπιστικής βοήθειας
Ανανεώθηκε:
Χαιρετίζει με δήλωσή του την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπτερίτης.
«Θα ήθελα να χαιρετίσω τη σημερινή επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των μερών για ανθρωπιστική παύση στη Γάζα και απελευθέρωση 50 ομήρων που είχαν απαχθεί μετά την τρομοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου» αναφέρει στη δήλωση του ο υπουργός.
Η ελληνική Κυβέρνηση είχε εγκαίρως εισηγηθεί και θέσει μετ’ επιτάσεως την ανάγκη ανθρωπιστικής παύσης και δημιουργίας βιώσιμων ανθρωπιστικών διαδρόμων. Προς την κατεύθυνση αυτή είχαμε προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, προσθέτει.
«Θα πρέπει πλέον, σε εφαρμογή της συμφωνίας, να υπάρξει άμεση και απρόσκοπτη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας και παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όσους το έχουν ανάγκη, καθώς και να ενταθεί η προσπάθεια για οριστική ειρήνευση στην περιοχή» επισημαίνει ο κ. Γεραπετρίτης.
SPONSORED
Βιωματικές εμπειρίες οδηγούν τον επισκέπτη από τη «Γένεση» στη «Μεταμόρφωση» στη Μεσσηνία
08:00
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω αγώνα ποδηλασίας
07:58
Στο Ιράν ο υπουργός Εσωτερικών του Πακιστάν – Έντονο διπλωματικό παρασκήνιο για συμφωνία με τις ΗΠΑ
07:55
Συναγερμός για την εξαφάνιση 14χρονου από χώρο φιλοξενίας στην Ηγουμενίτσα
07:45