ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Κοσμογονία στις επενδύσεις που κάνουμε στις λιμενικές υποδομές

Μητσοτάκης: Κοσμογονία στις επενδύσεις που κάνουμε στις λιμενικές υποδομές
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Για «πραγματική κοσμογονία» που συντελείται στις επενδύσεις που κάνει η κυβέρνηση στις λιμενικές υποδομές, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του για την ολοκλήρωση των έργων στον λιμένα του Αγίου Κωνσταντίνου στη Φθιώτιδα.

«Μια κοσμογονία που θα έλεγα ότι άργησε. Σκεφτείτε μια χώρα με τόσο μεγάλη και εκτεταμένη ακτογραμμή να έχει τα λιμάνια της ουσιαστικά παρατημένα. Γιατί αυτή ήταν η κατάσταση την οποία βρήκαμε», σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε «στην πολύ μεγάλη σημασία που δίνουμε στην κυβέρνηση στην ανάπτυξη λιμενικής υποδομής» και υπογράμμισε πως «Περνάμε από τη φάση της ωρίμανσης, της κατασκευής, στη φάση της παράδοσης».

«Χαίρομαι που βρίσκομαι στην παράδοση ενός πολύ σημαντικού έργου όχι μόνο για τον Άγιο Κωνσταντίνο, αλλά για συνολικά την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας», σημείωσε, χαρακτηρίζοντας το έργο μεγάλης στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της περιοχής.

Όπως είπε το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου είναι ένα από τα πολλά έργα που θα παραδοθούν τα επόμενα χρόνια, ενώ έκανε αναφορά και στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας που επισκέφτηκε πριν από λίγο καιρό.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός μίλησε για «συγκροτημένη λιμενική πολιτική με εργαλεία από τις επενδύσεις μέχρι τις συμβάσεις παραχώρησης που επιτρέπουν να αναπτυχθούν τα λιμάνια με τεχνογνωσία του ιδωτικού τομέα, όπως έγινε πριν από ένα μήνα στην Ηγουμενίτσα». Ο όμιλος Grimaldi σύντομα θα αναλάβει και το λιμάνι του Ηρακλείου, όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφορικά με το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου, σημείωσε πως δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ταξιδέψουν προς Εύβοια και Σποράδες αλλά και στην πόλη να υποδεχθεί επισκέπτες αφού είναι προσβάσιμο σε μικρά και μεγάλα κρουαζιερόπλοια, ενώ στάθηκε και στη μεγάλη αξία που έχει το brand των Θερμοπυλών, όπως είπε, «που δεν έχουμε αξιοποιήσει».

«Το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου είναι μια ψηφίδα στο μεγάλο μωσαϊκό που αφορά συνολικά τις λιμενικές μας υποδομές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Συνδράμουμε στην ανάπτυξη και συνεχίζουμε να επενδύουμε. Στην αρχή της δεύτερης τετραετίας η έμφαση είναι στην παράδοση των έργων καθώς πλέον μετράει το αποτέλεσμα», τόνισε ο πρωθυπουργός και εξέφρασε την ελπίδα «τα επόμενα χρόνια να εγκαινιαστούν πολλά ακόμη δημόσια έργα που αλλάζουν την όψη της Ελλάδας». Κλείνοντας ευχήθηκε να είναι καλοτάξιδα τα πλοία που θα χρησιμοποιήσουν το λιμάνι.

Ο πρωθυπουργός, που έφτασε το πρωί της Πέμπτης 23/11 στον Άγιο Κωνσταντίνο, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, για τις νέες εγκαταστάσεις του λιμανιού, που αποτελεί το κατ΄ εξοχήν ορμητήριο για τις Σποράδες. Ενημερώθηκε για τα νέα έργα με τα οποία συμπληρώθηκε η υπάρχουσα υποδομή που αυξάνουν τη δυνατότητα εξυπηρέτησης σε πλοία αλλά και επιβάτες και πολύ δε περισσότερο ανοίγουν τον ορίζοντα ακόμα και για κρουαζιερόπλοια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ