ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος: Μέχρι τη συζήτηση του προϋπολογισμού θα έχει συγκροτηθεί νέα ΚΟ

Ηλιόπουλος: Μέχρι τη συζήτηση του προϋπολογισμού θα έχει συγκροτηθεί νέα ΚΟ
Ο Νάσος Ηλιόπουλος ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Αισιόδοξος ότι μέχρι τη συζήτηση του προϋπολογισμού θα έχει συγκροτηθεί νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα εμφανίστηκε ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος αποχώρησε το πρωί από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική συμμαχία με οκτώ ακόμη βουλευτές.

«Στην πραγματικότητα αυτή τη στιγμή μιλάμε για 11 ανθρώπους που έχουν αποχωρήσει, οπότε ναι, είμαστε 11», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος, ο οποίος παράλληλα υπογράμμισε πως η απόφαση για αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν εύκολη.

«Καταλαβαίνετε ότι δεν είναι εύκολη απόφαση για εμάς αυτό το πράγμα. Είναι η μόνη απόφαση με την οποία αισθανόμαστε ότι μπορούμε να υποστηρίξουμε το πολιτικό πλαίσιο με το οποίο εκλεχθήκαμε και το οποίο λέγαμε αυτά τα χρόνια. Για εμάς από εδώ και πέρα είναι η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση».

Ο Αλέξης Χαρίτσης δεν έκανε καμία δήλωση, ωστόσο απαντώντας σε ερώτημα κοινοβουλευτικών συντακτών για το εάν θα αναλάβει επικεφαλής της νέας ΚΟ είπε:

«Εν καιρώ θα γίνουν όλα».

Το πρωί της Πέμπτης, οι δύο βουλευτές υπέβαλαν στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα την επιστολή ανεξαρτητοποίησης όχι μόνο των ίδιων, αλλά και άλλων επτά ακόμα βουλευτών.

Πρόκειται για τους Έφη Αχτσιόγλου, Σία Αναγνωστοπούλου, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Δημήτρη Τζανακόπουλο, Μερόπη Τζούφη, Φερχάτ Οζγκιουρ και Θεανώ Φωτίου.

Την ίδια ώρα, οι 6+ 6 (τάση Αχτσιόγλου), οι οποίοι συνεδρίασαν το πρωί της Πέμπτης για τις τελικές τους αποφάσεις, έδωσαν στη δημοσιότητα κείμενο αποχώρησης συνολικώς 57 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, με το οποίο χρησιμοποιούν σκληρούς χαρακτηρισμούς σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη, για τον οποίο ισχυρίζονται πως εκλέχθηκε μεν δημοκρατικά, αλλά πορεύεται αντιδημοκρατικά.

Το κείμενο εστάλη και στους γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και Γιώργο Βασιλειάδη.

Αξίζει να σημειωθεί πως με τους δύο βουλευτές της Ομπρέλας που είχαν ανεξαρτητοποιηθεί την προηγούμενη εβδομάδα- Ευκλείδης Τσακαλώτο, Πέτη Πέρκα- υπάρχει η δυνατότητα συγκρότησης Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Είναι, επίσης, συνολικώς 103 τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που αποχώρησαν (τάσεις Αχτσιόγλου και Τσακαλώτου μαζί) και θα αντικατασταθούν από τους πρώτους επιλαχόντες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ