ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ: «Χυδαία η ανάρτηση Κασσελάκη» απαντά η ομάδα Αχτσιόγλου

Διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ: «Χυδαία η ανάρτηση Κασσελάκη» απαντά η ομάδα Αχτσιόγλου
Η Έφη Αχτσιόγλου ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Σε πολύ υψηλους τόνους απαντούν οι 6+6 στην ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, πως αν η Έφη Αχτσιόγλου του είχε πει πως είναι όνειρο ζωής της να γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα είχε αποσυρθεί από την κούρσα της διαδοχής, στο όνομα της ενότητας. 

Αναφέρουν πως η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει την επιλογή τους να αποχωρήσουν από τον κόμμα και πως δεν σκοπεύουν να ακολουθήσουν τον κ. Κασσελάκη στο δρόμο των προσωπικών επιθέσεων.

«Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται πολύ θράσος ένας άνθρωπος που δεν έχει υπάρξει στην Αριστερά παρά μόνο ως διεκδικητής ή κάτοχος καρέκλας να κάνει μαθήματα ανιδιοτέλειας σε ανθρώπους που έχουν δώσει πολίτικες και κοινωνικές μάχες επί πολλά χρόνια στα κινήματα και στο κόμμα χωρίς καμία απολύτως καρέκλα», , καταλήγει η απάντησή τους προς τον κ. Κασσελάκη.

Αναλυτικά η απάντηση

«Η χυδαιότητα της σημερινής ανάρτησης του κ. Κασσελάκη επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής μας να αποχωρήσουμε από το κόμμα Κασσελάκη.

Δεν έχουμε καμία διάθεση να ακολουθήσουμε τον δρόμο που ο ίδιος έχει επιλέξει για τον εαυτό του. Για άλλη μια φορά απαντά στην πολιτική κριτική με προσωπικές επιθέσεις.

Αν θέλει να κατανοήσει και τους υπόλοιπους πολιτικούς λόγους των μαζικών αποχωρήσεων χιλιάδων αγωνιστών από το κόμμα του, τον παραπέμπουμε στη χθεσινή δήλωση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά και στα δεκάδες άλλα κείμενα αποχωρήσεων που έχουν κατατεθεί τις τελευταίες ημέρες, λαμβάνοντας υπόψη μας το σοβαρό ενδεχόμενο να νομίζει οτι είναι «πουμαρό».

Η δική μας υποχρέωση είναι η επιλογή της ευθύνης και της ελπίδας: η μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην επικίνδυνη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, κάτι που είναι φανερό ότι ο κ. Κασσελάκης αδυνατεί να υπηρετήσει.

Υ,Γ Σε καθε περιπτωση χρειαζεται πολυ θρασος ενας ανθρωπος που δεν εχει υπαρξει στην Αριστερά παρά μονο ως διεκδικητης ή κάτοχος καρεκλας να κανει μαθηματα ανιδιοτελειας σε ανθρωπους που εχουν δωσει πολιτικες και κοινωνικες μαχες επι πολλα χρονια στα κινηματα και στο κομμα χωρις καμια απολυτως καρέκλα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ