Συνάντηση Μητσοτάκη με τον ηγέτη των Εργατικών στο Λονδίνο
Συνάντηση με τον επικεφαλής του βρετανικού Εργατικού Κόμματος, σερ Κιρ Στάρμερ είχε το απόγευμα της Δευτέρας στο Λονδίνο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκε έμφαση στη σημασία των ελληνοβρετανικών σχέσεων, ενώ υπογραμμίστηκε η ανάγκη προώθησης της συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα, τη Βρετανία και τις χώρες της ΕΕ.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Ελληνας πρωθυπουργός και ο ηγέτης των Εργατικών συζήτησαν τις οικονομικές επιτυχίες της Ελλάδας και τις επενδύσεις σε υποδομές, καθώς ο κ. Στάρμερ παρουσίασε το σχέδιό του για την ενίσχυση της ανάπτυξης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επίσης συζήτησαν για τη σημασία στενής συνεργασίας σε ζητήματα ευρύτερης ευρωπαϊκής ασφάλειας, μετανάστευσης και δράσης για το Κλίμα, καθώς και για τους σημαντικούς πολιτιστικούς δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες, συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης συνεισφοράς των ελληνικών κοινοτήτων στη βρετανική κοινωνία.
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και συμφώνησαν στη σημασία των ανθρωπιστικών παύσεων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μητσοτάκης από Λονδίνο: Η Ελλάδα προσφέρει ευκαιρίες για επενδύσεις - Οι προκλήσεις και το στοίχημα
Συναντήσεις Μητσοτάκη με κορυφαίους επενδυτές στο Λονδίνο
Μητσοτάκης στο BBC για τα γλυπτά του Παρθενώνα: Πώς θα ήταν αν κόβαμε μισή τη Μόνα Λίζα;
Στη Μόσχα ο διευθυντής της CIA - Μεταγωγικό των ΗΠΑ προσγειώθηκε στο Βνούκοβο
18:19
Καλύτερη η εικόνα από τη φωτιά στη Σαλαμίνα - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις, ήχησε 112 για εκκένωση
18:14
Συνελήφθη στα Κατεχόμενα ο ύποπτος για τη δολοφονία Ζαμπούνη και την υπόθεση της Greek Mafia
18:12
Ήχησε 112 για ετοιμότητα στη φωτιά στο Ηράκλειο Κρήτης - Στη μάχη επίγειες και εναέριες δυνάμεις
18:02