ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Mαρινάκης: Η στάση της Βρετανίας δεν δείχνει σεβασμό απέναντι στον πρωθυπουργό και τη χώρα μας

Mαρινάκης: Η στάση της Βρετανίας δεν δείχνει σεβασμό απέναντι στον πρωθυπουργό και τη χώρα μας
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Με αιχμηρό ύφος σχολίασε την ακύρωση του τετ α τετ ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ρίσι Σούνακ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «ψάχνουμε να βρούμε προηγούμενο και δεν βρίσκουμε».

«Η στάση της Βρετανίας δεν δείχνει σεβασμό απέναντι στον πρωθυπουργό και τη χώρα μας» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, δήλωσε ότι η ακύρωση της συνάντησης έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης της Βρετανίας, στον οποίο εξέφρασε τις πάγιες θέσεις της χώρας μας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

«Ψάχνουμε να βρούμε προηγούμενο και δεν βρίσκουμε»

«Δεν είναι κάτι που συνηθίζεται. Ψάχνουμε να βρούμε προηγούμενο και δεν βρίσκουμε. Η συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό ακυρώθηκε από την πλευρά του Βρετανού πρωθυπουργού και εικάζουμε το προφανές, ότι ενοχλήθηκε για τις δηλώσεις με τις πάγιες θέσεις της χώρας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα», ανέφερε.

Επιπλέον, ο κ. Μαρινάκης πρόσθεσε ότι στη στάση αυτή απαντάει η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος εξέφρασε την ενόχλησή του και τόνισε ότι όποιος πιστεύει στις θέσεις του δεν φοβάται να τις εκφράσει.

«Μια ατομική συμπεριφορά του Βρετανού πρωθυπουργού, αρνητική»

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε μάλιστα ότι το γεγονός καταγράφεται «ως μια ατομική συμπεριφορά του Βρετανού πρωθυπουργού, αρνητική».

«Εμείς δεν θέλουμε να αναβαθμίσουμε το ζήτημα με μια χώρα που έχουμε καλές σχέσεις. Για τα γλυπτά, η διαπραγμάτευση είναι μεταξύ του ελληνικού κράτους και του βρετανικού μουσείου και αποτελεί μια διαδικασία που εξελίσσεται και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να θεωρηθεί γενικευμένη κρίση», ανέφερε.

Στην ερώτηση, εάν υπάρχει κάτι παραπάνω στη στάση αυτή, ο κ. Μαρινάκης είπε: «νομίζω ότι η αιτία είναι αυτό το ζήτημα», καταλήγοντας στο ότι «η χώρα θα συνεχίσει να εκφράζει τις πάγιες θέσεις της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ