ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης για Σούνακ: Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη

Μαρινάκης για Σούνακ: Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Η απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίτσι Σουνάκ να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του Κυριάκο Μητσοτάκη «δεν δείχνει σεβασμό, κι όχι μόνο στον πρωθυπουργό, γιατί ο πρωθυπουργός εκπροσωπεί μια ολόκληρη χώρα και τις θέσεις της, με τις οποίες μπορείς να διαφωνείς. Και νομίζω ότι ο καθένας κάνει τις επιλογές του» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Ο κ.Μαρινάκης, σε συνέντευξη του στο Σκάι, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να αναβαθμίσει το ζήτημα, να το γενικεύσει συνολικά απέναντι σε ένα κράτος, με το οποίο έχουμε μια σταθερά και διαχρονικά πάρα πολύ καλή σχέση.

«Ούτως ή άλλως, η διαπραγμάτευση για τα Γλυπτά δεν είναι μεταξύ της Ελλάδας και του κράτους της Βρετανίας. Είναι με το Βρετανικό Μουσείο. Και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να θεωρηθεί αυτό ως μία γενικευμένη γνώμη της χώρας μας και κρίση. Σε καμία περίπτωση. Σίγουρα, όμως, είναι κάτι το οποίο καταγράφεται ως μια ατομική συμπεριφορά του Βρετανού πρωθυπουργού» προσέθεσε ο κ.Μαρινάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε επίσης ότι το συμβάν στο Λονδίνο δεν είναι σε καμία περίπτωση θέμα για αντιπολίτευση, ενώ χαρακτήρισε εντυπωσιακό το γεγονός ότι ενώ ο Βασιλιάς Κάρολος έχει αυτή τη ζεστή σχέση με τη χώρα μας και με την ελληνική κυβέρνηση, επιδεικνύεται τέτοια αγένεια από τον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας.

«Δεν έχει προηγούμενο αυτό το οποίο συνέβη. Και σίγουρα μετράει πάρα πολύ νομίζω, πλέον, και το πόσο έχει ισχυροποιηθεί η Ελλάδα. Με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργός της χώρας. Με το γεγονός ότι, πλέον, η Ελλάδα δεν πηγαίνει να συζητήσει για το χρέος, το έλλειμμά της και το πώς θα δανειστεί χρήματα για να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών, οι οποίοι δεν φταίνε σε τίποτα στο τέλος της ημέρας. Μιλάει για το ότι είναι σε ανάπτυξη πάνω από την Ευρώπη, για το πώς θα φέρει ακόμα περισσότερες δουλειές. Και ότι έχει ισχυροποιηθεί αμυντικά και διπλωματικά και αυτό την καθιστά, προφανώς, έναν πολύ πιο αξιόπιστο συνομιλητή, που πολλές φορές ενοχλεί και περισσότερο. Αυτό το ξαναλέω, όμως, δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση αυτήν την στάση» είπε ο κ.Μαρινάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ