ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπαράθεση στη Βουλή για την ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη - Σούνακ

Αντιπαράθεση στη Βουλή για την ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη - Σούνακ
Το ελληνικό Κοινοβούλιο IN TIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε αντιπαράθεση για το θέμα της εξέλιξης του πρωθυπουργικού ταξιδιού στο Ηνωμένο Βασίλειο, με αιχμή τα Γλυπτά του Παρθενώνα και το φορολογικό νομοσχέδιο, που κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης (28/11) στη Βουλή, εξελίχθηκε στην Ολομέλεια η συζήτηση για την συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου στον τομέα πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών.

Παρεμβαίνοντας ο Κυριάκος Βελόπουλος, υποστήριξε ότι Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε τη δυνατότητα στον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ρ. Σούνακ, να «ρίξει πόρτα» στην Ελλάδα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Κ. Τσιάρα, να απαντά ότι αυτά που διεμείφθησαν με την ακύρωση της συνάντησης «δεν έχουν προηγούμενο και έχουν καταδικαστεί από το εγχώριο πολιτικό σύστημα και από την παγκόσμια κοινή γνώμη».

«Το γεγονός ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει για μία και μοναδική φορά δείχνει την αδυναμία κάποιων να απαντήσουν με πειστικά επιχειρήματα σε θέματα όπως τα Γλυπτά του Παρθενώνα που βρίσκονται στην προμετωπίδα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής επί δεκαετίες», προσέθεσε ο κ. Τσιάρας.

«Είναι κατανοητό ότι κάποιοι επιχειρούν να δείξουν ότι είναι περισσότερο πατριώτες. Ξεχνάει κανείς επί ποιας κυβέρνησης ξεκίνησε το δίκαιο οικουμενικό αίτημα για την επιστροφή των Μαρμάρων, επί ΠΑΣΟΚ με τη Μελίνα Μερκούρη», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, παρεμβαίνοντας στο θέμα.

Απαντώντας στις επικρίσεις για το φορολογικό νομοσχέδιο ότι είναι “φοροληστρικό”, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος παρατήρησε ότι κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει η σχετική συζήτηση και να απαντηθεί εάν θέλουμε να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή.

«Θέλουμε να πατάξουμε την φοροδιαφυγή; Ή θέλουμε κάθε φορά να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας; Η ευκαιρία που δόθηκε στην κυβέρνηση να βελτιώσει και να προσαρμόσει το νομοσχέδιο έχει αποδειχθεί», ανέφερε ο Κ. Τσιάρας και προσέθεσε ότι αυτό που κάνει η κυβέρνηση το κάνει με συνείδηση και αποτέλεσμα αυτού είναι η αξιοπιστία της Οικονομίας, όταν ο Μιχάλης Κατρίνης ανάπτυξε τον ισχυρισμό ότι η κυβέρνηση “εξαπατά τους πολίτες και τους φορολογεί με άσχημο τρόπο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ