ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκαινίασε το νοσοκομείο Θήρας ο Αλέξης Τσίπρας

Εγκαινίασε το νοσοκομείο Θήρας ο Αλέξης Τσίπρας
EUROKINISSI

Την ιδιαίτερη σημασία της σημερινής ημέρας για τους κατοίκους της Σαντορίνης, οι οποίοι, πλέον, θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ένα νέο, σύγχρονο νοσοκομείο, το οποίο περίμεναν χρόνια, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εγκαινιάζοντας το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε το νοσοκομείο εδώ και πέντε χρόνια παρέμενε κλειδωμένο με τον μηχανολογικό εξοπλισμό να σκουριάζει, γιατί, όπως υποστήριξε, δεν υπήρξε η πολιτική βούληση να προχωρήσει ένα έργο που τόσο ανάγκη το έχει η τοπική κοινωνία. «Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, πέντε χρόνια εδώ στη Θήρα κοσκινίζει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε ειδικότερα ότι ιδιωτικά συμφέροντα ήθελαν αυτό το δημόσιο νοσοκομείο να λειτουργήσει υπό την ομπρέλα κάποιου ιδιώτη.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό το νοσοκομείο ξεκινά τη λειτουργία του τη Δευτέρα με πάνω από 120 άτομα προσωπικό και δεσμεύτηκε ότι ως το τέλος του χρόνου θα έχει πληρωθεί τόσο από προσωπικό όσο και από την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.

Μιλώντας γενικότερα για την υγεία, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι το εθνικό σύστημα υγείας χρειάζεται ανασυγκρότηση, κυρίως η πρώτη του βαθμίδα.

Ο κ. Τσίπρας παράλληλα άφησε αιχμές κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, χωρίς να τον κατονομάσει, σημείωσε ότι κάποια μας λένε να περικόψουμε τις δαπάνες και εννοούν περικοπή μισθών, συντάξεων και δαπανών για την υγεία και την πα

Τέλος έκανε λόγο για σειρά παρεμβάσεων της κυβέρνησης του στο χώρο της υγείας στις οποίες περιλαμβάνονται 3500 προσλήψεις προσωπικού έως το τέλος του 2016 , αύξηση του κονδυλίου για τις εφημερίες των γιατρών και ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ