ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρ. Παυλόπουλος: ο ελληνικός λαός στο πλευρό των Γάλλων

Πρ. Παυλόπουλος: ο ελληνικός λαός στο πλευρό των Γάλλων
EUROKINISSI

Τη συμπαράσταση όλων των Ελλήνων στους Γάλλους που γνώρισαν για άλλη μια φορά τον τρόμο εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο, Ιερώνυμο. "Λέμε στον Γαλλικό Λαό πως σ’ αυτή την συμφορά δεν είναι μόνος", είπε χαρακτηριστικά. 

"Θέλω να τονίσω πόσο για εμάς τους Έλληνες αυτή η νέα τραγωδία της Γαλλίας έχει τεράστια ηθική και ουσιαστική σημασία. Εκφράζω την συμπαράσταση του Ελληνικού Λαού προς τον Γαλλικό Λαό. Λέμε στον Γαλλικό Λαό πως σ’ αυτή την συμφορά δεν είναι μόνος. Όλοι οι λαοί της Ευρώπης, αλλά πρωτίστως οι Έλληνες, συμπαριστάμεθα, γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι η βασική αρχή που πρέπει να εμπνέει την Ευρώπη, την κοινή μας οικογένεια, αυτές τις κρίσιμες ώρες είναι η αλληλεγγύη", τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και υπογράμμισε:

"Χωρίς την αλληλεγγύη, όχι μόνο σε τέτοιες συμφορές αλλά και σ’ όλα τα ζητήματα της κρίσης, η Ευρώπη δεν θα μπορέσει να πάει μπροστά. Τώρα όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή είναι η βασική αξία της Ευρώπης. Βασική αξία με βάση την οποία μπορεί να υπερασπισθεί τον Άνθρωπο, που είναι στο επίκεντρό της και να εμπνεύσει τους λαούς της ώστε να προχωρήσουν όλοι μαζί. Μόνον έτσι θα μπορέσει η Ευρώπη ν΄ αποδείξει επίσης τί είναι εκείνο που μπορεί να κάνει για όλο τον κόσμο, για την ειρήνη, τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη σ’ ολόκληρη την ανθρωπότητα".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ