ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στον ΟΚΑΝΑ: «Ο καθένας δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία, αρκεί να το θέλει»

Μητσοτάκης στον ΟΚΑΝΑ: «Ο καθένας δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία, αρκεί να το θέλει»
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Στην τελετή αποφοίτησης της Μονάδας Κοινωνικής Επανένταξης του ΟΚΑΝΑπαρέστη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την οποία έλαβαν τα αποφοιτήριά τους 39 άνθρωποι οι οποίοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία τα προγράμματα του Οργανισμού.

Τα προγράμματα αφορούσαν αρχικά την απεξάρτηση και στη συνέχεια για την επανένταξη στην κοινωνία και την αγορά εργασίας με τον Έλληνα πρωθυπουργό να δηλώνει ότι είναι σημαντικό «να σπάσουμε το στίγμα, τις προκαταλήψεις, και να εξηγήσουμε και στους πιο καχύποπτους συμπολίτες μας ότι ο καθένας δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία, αρκεί να το θέλει».

Αναφερόμενος στο ποιο πρέπει να είναι το έργο της κυβέρνησης τόνισε: «Η δική μας η δουλειά, κ. Υπουργέ και κ. Υφυπουργέ, είναι όχι μόνο να ενισχύσουμε περαιτέρω αυτά τα προγράμματα, ενοποιώντας -όπως ειπώθηκε- όλα τα προγράμματα καταπολέμησης, πρόληψης και αντιμετώπισης των εξαρτήσεων σε έναν φορέα. Διατηρώντας την αυτονομία τους και τις διαφορετικές θεραπευτικές προσεγγίσεις οι οποίες είναι επιθυμητές και αναγνωρισμένες και από την επιστημονική κοινότητα, αλλά υπό έναν ενιαίο συντονισμό, ώστε όποιος συμπολίτης μας έχει τη δύναμη κι αισθάνεται την ανάγκη να κάνει αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, να γνωρίζει ότι έχει την Πολιτεία κοντά του.

Το επόμενο βήμα για εμάς είναι η επαγγελματική αποκατάσταση και η μεγάλη σημασία την οποία αποδίδω σε προγράμματα που μπορεί να δρομολογήσει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, τα οποία θα σας δώσουν την ευκαιρία ακριβώς να κάνετε αυτό το επόμενο βήμα. Διότι μια σταθερή επαγγελματική διαδρομή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσετε να συνεχίσετε αυτά τα σημαντικά βήματα προόδου που έχετε κάνει.

Και το τρίτο και πιο σημαντικό είναι αυτό το οποίο κάνουμε όλες και όλοι εδώ, γι' αυτό και το βήμα ανήκει σε εσάς πρωτίστως: να σπάσουμε το στίγμα, τις προκαταλήψεις, και να εξηγήσουμε και στους πιο καχύποπτους συμπολίτες μας ότι ο καθένας δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία, αρκεί να το θέλει.

Για να καταλήξει: «Και να αγκαλιάσουμε και να στηρίξουμε τους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι πέρασαν στην κυριολεξία μέσα από μια κόλαση, την οποία εμείς δύσκολα μπορούμε να φανταστούμε, και βγήκαν όρθιοι, ζωντανοί. Και να αντιληφθούν αυτό το οποίο είπε η Βάσω -αν θυμάμαι καλά- στο βίντεο ότι «ναι, η ζωή είναι πολύ ωραία». Είναι πολύ ωραία για να χάνεται σε έναν κυκεώνα εξαρτήσεων, παραισθήσεων, μιας εικονικής πραγματικότητας που τελικά οδηγεί στο αδιέξοδο αν όχι σε κάτι πολύ χειρότερο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ