ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Mαρινάκης: Η επιστολική ψήφος προσπαθεί να αντιμετωπίσει την αυξανομένη αποχή

Mαρινάκης: Η επιστολική ψήφος προσπαθεί να αντιμετωπίσει την αυξανομένη αποχή
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης EUROKINISSI (Φωτογραφία αρχείου)

H επιστολική ψήφος αντιμετωπίζει ή προσπαθεί να αντιμετωπίσει την αυξανομένη αποχή των τελευταίων ετών, έρχεται και δίνει λύση σε ανθρώπους που βρίσκονται αρκετά χιλιόμετρα μακριά όπως οι κάτοικοι του εξωτερικού, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Ήταν ιστορική η χθεσινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού, εναρμονιζόμαστε με άλλες χώρες αρχικά σε επίπεδο ευρωεκλογών για να μην παρεξηγηθώ, και χωρίς περιορισμούς με τον νόμο που θα ψηφιστεί με τη νέα χρονιά», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Η επιστολική ψήφος θα είναι υποχρεωτική στο εξωτερικό, προαιρετική στο εσωτερικό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ απευθυνόμενος στα κόμματα πρόσθεσε ότι η ψήφος κατά του νομοσχεδίου αυτού είναι στήριξη στην αποχή.

Επιπλέον, σημείωσε ότι πέρα από το οικονομικό όφελος, καθώς καταργούνται οι κάλπες του εξωτερικού, δεν θα υπάρχει κόστος και για τους εκλογείς. Μάλιστα, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι είναι δίκαιο για τους ανθρώπους αυτούς, διότι δεν είναι σίγουρο ότι θα στηθεί ένα εκλογικό κέντρο στο εξωτερικό, καθώς χρειάζεται ο ελάχιστος αριθμός εκλογέων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ