ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: «Αυτός είμαι» - Τι είπε για τις viral ατάκες, τα Γλυπτά, τον Σούνακ και τον Κασσελάκη

Κουτσούμπας: «Αυτός είμαι» - Τι είπε για τις viral ατάκες, τα Γλυπτά, τον Σούνακ και τον Κασσελάκη
INTIME

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε μεταξύ άλλων για τις ατάκες του που... έγραψαν ιστορία, για την περιπέτεια με την υγεία του, ενώ δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί και για τα Γλυπτά του Παρθενώνα με αφορμή το πρόσφατο βρετανικό unfair. 

«Αυτός είμαι» είπε με χιούμορ ο κ. Κουτσούμπας, απαντώντας στο ερώτημα σχετικά με το αν το ΚΚΕ χρησιμοποιούσε «ξύλινη» γλώσσα ενώ τώρα οι «ατάκες» περνάνε περισσότερο στον κόσμο. Παράλληλα ξεκαθάρισε πως είναι απλά ο εαυτός του και δεν υπάρχει κάποιο επικοινωνιολογικό «τρικ».

«Ούτε εταιρεία έχουμε, ούτε τέτοια σχήματα ποτέ χρησιμοποιήσαμε. Είναι ο Κουτσούμπας. Αυτός είμαι… Αλλά νομίζω ότι δεν θα συμφωνήσω μαζί σας ότι πρώτη φορά που κομμουνιστής, Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος έχει τέτοιο λόγο. Να σας θυμίσω πως αντίστοιχα πράγματα έλεγαν και για τον Χαρίλαο Φλωράκη και για την Αλέκα Παπαρήγα. Και για τις ατάκες τους και για την… γλώσσα την κατανοητή. Αυτή που προσεγγίζει τον εργαζόμενο λαό και καταλαβαίνει αυτά που νιώθει. Βέβαια ο καθένας ανάλογα με το ιδιόχρωμα της καταγωγής του, με τον χαρακτήρα του», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» στον ΑΝΤ1.

Για τις viral ατάκες

Όσον αφορά τις... viral ατάκες του, o κ. Κουτσούμπας τόνισε πως στον δρόμο του φωνάζουν «αυτοί είστε», κάτι που αντιμετωπίζει με χιουμοριστική διάθεση.

«Νομίζω ότι παίζουν μεγάλο ρόλο τα Μέσα Ενημέρωσης ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι πιο εξοικειωμένη η νεολαία με αυτά και φυσικά, τώρα ο νέος άνθρωπος γεννιέται με την τηλεόραση στο σπίτι, με το tablet, με το κινητό. Είναι πολύ οικεία αυτά. Εγώ για παράδειγμα είχα δει τηλεόραση όταν ήμουν ήδη στο Δημοτικό και μάλιστα στη γειτονιά. Τα σχολιάζει ο κόσμος. Ιδιαίτερα την προεκλογική περίοδο που ήταν καθημερινή η επαφή με τον κόσμο έξω στους δρόμους, στα μαγαζιά, στις λαϊκές, σε σχολεία, σε νοσοκομεία παντού, μου έκαναν αναφορά είτε εδώ στους δρόμους της Αθήνας είτε στη Λαμία και μου φώναζαν τα παιδιά ''αυτοί είστε'' ή ξέρω γω ''που τα βρήκατε αυτά τα φυντάνια''».

«Απαράδεκτη η στάση Σούνακ»

Όσον αφορά τα Γλυπτά του Παρθενώνα και την άρνηση του Ρίσι Σούνακ να συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε: «Απαράδεκτο ήταν. Και διπλωματικά και πολιτικά να αναβάλεις συνάντηση τελευταία στιγμή και μάλιστα χωρίς εξήγηση. Αλλά όποια και να ήταν η εξήγηση… Αν ήταν για τα μάρμαρα του Παρθενώνα, είναι επίσης απαράδεκτο. Εγώ πριν από 4-5 χρόνια πήγα στο βρετανικό μουσείο και είχα κάνει δήλωση. Αυτό που λέγεται ότι δεν είναι θέμα ιδιοκτησίας είναι μόνο επανένωσης δεν έχει βάση. Διότι κλάπηκαν τα μάρμαρα αυτά. Ανήκουν στην Ελλάδα. Υπάρχει και θέμα ιδιοκτησίας από αυτή τη σκοπιά», σημείωσε.

Η αναφορά στον Στέφανο Κασσελάκη

Επιπλέον, για τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, ο κ. Κουτσούμπας είπε: «Τον έχω συναντήσει μια φορά στο Ηρώδειο. Έτυχε σε μια συναυλία να είμαστε μαζί… Χαιρετηθήκαμε τυπικά».

Για την περιπέτεια με την υγεία του

Ερωτηθείς για το αν η περιπέτεια με την υγεία του άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο βλέπει τα πράγματα, ο ΓΓ του ΚΚΕ απάντησε: «Δεν νομίζω. Περισσότερο, θα έλεγα, ήταν επιβεβαίωση κάποιων ζητημάτων που ήταν κατασταλαγμένα στο μυαλό μου. Όπως για παράδειγμα ότι βρίσκεσαι σε ένα νοσοκομείο και βλέπεις από μέσα την τιτάνια μάχη που δίνει το υγειονομικό προσωπικό, οι γιατροί μας, οι νοσηλευτές… Ένα επιστημονικό δυναμικό πολύ αξιόλογο και χρήσιμο που πραγματικά δίνει μάχη καθημερινή και στα χειρουργεία και στις αίθουσες ανάρρωσης των νοσοκομείων… Εγώ θα ήθελα να ευχαριστήσω στο Θριάσιο και το υπόλοιπο προσωπικό…».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ