ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κόκκινα δάνεια»: Υψηλοί τόνοι στη Βουλή μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

«Κόκκινα δάνεια»: Υψηλοί τόνοι στη Βουλή μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης
Στη Βουλή η συζήτηση για τα «κόκκινα δάνεια» IN TIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σφοδρή είναι η αντιπαράθεση στη Βουλή ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπου διεξάγεται η συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας σχετικά με τα «κόκκινα» δάνεια.

Ειδικότερα, η αντιπολίτευση προειδοποιεί για νέο κύμα πλειστηριασμών, με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη να χαρακτηρίζει τις εν λόγω διαφωνίες «λαϊκισμό» και «τυφλό κομματικό πάθος».

«Υπάρχουν μια σειρά βελτιώσεων και από την άλλη πλευρά μια σειρά από γκάφες της αντιπολίτευσης. Υπάρχει ένα τυφλό κομματικό πάθος, ένας πολιτικός ερασιτεχνισμός» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Φάμελλος: Η περιουσία των πολιτών περνάει σε μεγάλα συμφέροντα

Αιχμές κατά του νέου νομοσχεδίου άφησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, σημειώνοντας πως «η περιουσία των πολιτών περνάει σε μεγάλα συμφέροντα».

Υπογράμμισε δε, πως «έτσι οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι. Αλλά δυστυχώς φτωχότερη γίνεται και η Ελλάδα με τον κ. Μητσοτάκη».

Ανδρουλάκης: Θα μπούμε εμπόδιο στα συμφέροντα

«Εμείς θα μπούμε εμπόδιο στα εγχώρια και στα ξένα συμφέροντα που θέλουν να πάρουν την περιουσία του ελληνικού λαού έναντι πινακίου φακής» ξεκαθάρισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Να σημειωθεί πως, το ΠΑΣΟΚ τέσσερις τροπολογίες, που περιλαμβάνουν τροποποιήσεις τις οποίες, όπως ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης πρόκειται να ενσωματωθούν στο νομοσχέδιο.

ΚΚΕ: Κατοχυρώνετε τους εκβιασμούς των κορακιών

«Κατοχυρώνετε τους εκβιασμούς των κορακιών σε βάρος των οφειλετών που πλειστηριάζεται το σπίτι τους» τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου.

«Αποτύχατε τα τελευταία πέντε χρόνια να δώσετε λύση στο θέμα των «κόκκινων» δανείων, των πλειστηριασμών» δήλωσε ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος.

«Όλες οι συστημικές τράπεζες έχουν στήσει ένα ευφάνταστο δίκτυο προκειμένου να αποκτούν τα περιουσιακά στοιχεία των πολιτών» είπε ο Αθανάσιος Χαλκιάς, βουλευτής των «Σπαρτιατών».

«Δώστε το δικαίωμα στον ευάλωτο δανειολήπτη, που θα επιλεγεί με αυστηρά αλλά διευρυμένα κριτήρια να έχει το δικαίωμα αποπληρωμής του δανείου του» είπε ο πρόεδρος της «Νίκης», Δημήτρης Νατσιός.

«Τα σπασμένα των πολιτικών σας ζητάτε για άλλη μία φορά να τα πληρώσουν οι πολίτες» επισήμανε η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ