ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Οι δηλώσεις Φίλη για τη Γεννοκτονία των Ποντίων έβαλαν "μπουρλότο"

Βουλή: Οι δηλώσεις Φίλη για τη Γεννοκτονία των Ποντίων έβαλαν "μπουρλότο"
Eurokinissi/ Παναγιώτης Στόλης

"Μπουρλότο" στη Βουλή έβαλαν και σήμερα οι δηλώσεις Φίλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων, τις οποίες έσπευσε να εκμεταλλευθεί η Χρυσή Αυγή, προκαλώντας άγριο καυγά.

Η δήλωση του Χρήστου Παππά πως οι Ποντιακής καταγωγής βουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος θα υποβάλλουν μήνυση στο Νίκο Φίλη, στον οποίο καταλόγισαν πολιτικό παχυδερμισμό, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

"Δεν περιμένουμε από κανένα μόρφωμα να υπερασπιστεί του Έλληνες Ποντίους. Αυτοί που προκαλούν τέτοιες καταστάσεις είναι οι γκρίζοι λύκοι τα νεοναζιστικά μορφώματα και ο φασισμός", ήταν το σχόλιο του Σωκράτη Φάμελου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Νίκος Ν. Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ χαρακτήρισε πρόκληση τα παιδιά των ναζιστών να γίνονται τιμητές της γενοκτονίας των Ποντίων.

Την ίδια ώρα, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποδοκίμασαν το Νίκο Φίλη, ενώ ο παριστάμενος υπουργός Γιώργος Σταθάκης κράτησε κι εκείνος με τη σειρά του αποστάσεις. Χαρακτήρισε μεν υπερβολική τη συζήτηση που γίνεται γύρω από τις επίμαχες δηλώσεις, τόνισε δε, ότι η θέση της Πολιτείας και της κυβέρνησης είναι δεδομένη. «Η Πολιτεία είναι δεσμευμένη από την απόφαση της Βουλής, κακώς σηκώνει τους τόνους η αντιπολίτευση, ζητώντας τι;».

Η ΝΔ πάντως, δια στόματος του Κώστα Σκρέκας κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες για το ολίσθημα του υπουργού του, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ανέφερε ότι ο υπουργός ως «μαϊντανός» άνοιξε ως μη όφειλε το θέμα σε τηλεοπτική εκπομπή. Να ασχολούνται μόνον με τα θέματα του υπουργείου τους, ζήτησε ο Χάρης Θεοχάρης από το Ποτάμι. Για παιχνίδια αποπροσανατολισμού επέκρινε την κυβέρνηση ο Ν. Καραθανασόπουλος, ενώ για «ατυχέστατη» δήλωση μίλησε ο Βασίλης Κόκκαλης από τους ΑΝΕΛ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ