ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχοινάς για Μπέλερη: Η Αλβανία έχει μπλέξει και δεν θα ξεμπλέξει αν δεν λύσει το θέμα

Σχοινάς για Μπέλερη: Η Αλβανία έχει μπλέξει και δεν θα ξεμπλέξει αν δεν λύσει το θέμα
AP

Αυστηρός και επικριτικός για την στάση της Αλβανίας στην υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη, εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, στις Βρυξέλλες.  

«Δεν θα ανοίξει ούτε ένα ενταξιακό κεφάλαιο με την Αλβανία αν δεν λυθεί το θέμα Μπέλερη», δήλωσε στο Neakriti.gr, ο Μαργαρίτης Σχοινάς κατά τη διάρκεια συναντήσεων στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής σημείωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί 74 βέτο από πλευράς Ελλάδας στην ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Οι φίλοι μας στα Τίρανα νομίζω ότι υποτίμησαν την Ευρωπαϊκή διάσταση αυτής της υπόθεσης», είπε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ την ίδια ώρα ο κ. Σχοινάς σχολιάζοντας την απόφαση για αναβολή για τις 11 Δεκεμβρίου, της εκδίκασης του αιτήματος του Φρέντι Μπελέρη για αποφυλάκισή του, που αποφάσισε σήμερα το δικαστήριο στα Τίρανα, σημείωσε ότι αυτή δεν είναι ούτε μία καλή ούτε μία κακή εξέλιξη.

Η κακή εξέλιξη θα ήταν μία απόρριψη της αίτησης είπε χαρακτηριστικά: «ο ίδιος έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έχουν μπλέξει οι Αλβανοί πολύ άσχημα με αυτό το θέμα και δεν θα ξεμπλέξουν αν δεν το λύσουν», κατέληξε ο κ. Σχοινάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ