ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η «πρεμιέρα» για τη Νέα Αριστερά στη Βουλή - Ανακοινώνεται η ίδρυση της νέας ΚΟ

Η «πρεμιέρα» για τη Νέα Αριστερά στη Βουλή - Ανακοινώνεται η ίδρυση της νέας ΚΟ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

«Επίσημη πρώτη» για την νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα με το όνομα «Νέα Αριστερά» αναμένεται να είναι η αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής. Με την έναρξη της συνεδρίασης του φορολογικού νομοσχεδίου, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Κώστας Τασούλας θα αναγνώσει στο Σώμα την επιστολή, που απέστειλαν σήμερα οι 11 πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την ίδρυση της νέας ΚΟ, υπό τον Αλέξη Χαρίτση.

Κατά την συζήτηση, κατά την οποία θα λάβουν τον λόγο ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων, θα τοποθετηθεί και ο Αλέξης Χαρίτσης ως πρόεδρος της Νέας Αριστεράς. Ο Δ. Τζανακόπουλος, θα είναι ο ειδικός αγορητής της νέας ΚΟ και θα μιλήσει επί του φορολογικού νομοσχεδίου και ο Ευκλ. Τσακαλώτος θα τοποθετηθεί ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Με την ίδρυση της Νέας Αριστεράς, η Βουλή των Ελλήνων αριθμεί πλέον εννέα Κοινοβουλευτικές Ομάδες οι οποίες έχουν την εξής κοινοβουλευτική δύναμη: ΝΔ 158 έδρες, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 36, ΠΑΣΟΚ 32, ΚΚΕ 21, Ελληνική Λύση 12, ΚΟ Σπαρτιάτες 11, ΚΟ Νέα Αριστερά 11, ΚΟ Νίκη 10, Πλεύση Ελευθερίας 6. Τρεις έδρες καταλαμβάνουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές, Μ. Χουρδάκης και Αρετή Παπαϊωάννου προερχόμενοι από την Πλεύση Ελευθερίας και Κ. Φλώρος από τους Σπαρτιάτες.

Η Νέα Αριστερά, κατέχει την έβδομη θέση, με βάση την κοινοβουλευτική της δύναμη, πάνω από την Νίκη και την Πλεύση Ελευθερίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ